Dagbesteding De Burcht

Dagbesteding De Burcht

In De Buurthuiskamer De Burcht biedt ZINN dagbesteding, in een huiselijke omgeving en onder begeleiding. Dagbesteding wordt aangeboden op basis van een Wmo-indicatie, PGB of als particuliere dienst.

Voorzieningen

  • Buurthuiskamer

In De Burcht bieden we in twee Buurthuiskamers dagbesteding:

  • Een Buurthuiskamer voor mensen met dementie
  • Een Buurthuiskamer voor mensen met (veel) lichamelijke verzorging/verpleging

Bevlogen en deskundige medewerkers verzorgen een plezierige en zinvolle dag. Het gevarieerde programma wordt afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de bezoekers. Tussen de middag wordt er gezamenlijk een warme maaltijd gegeten in het restaurant van De Burcht. Deze maaltijd is optioneel. Voor beide Buurthuiskamers geldt dat bezoekers ook gebruik kunnen maken van de fysiotherapie die ZINN in De Burcht biedt.  

Het voelt goed om hier aantal dagdelen per week te kunnen zijn.

Veel gestelde vragen

Voor wie is dagbesteding?

Bezoekers van de dagbesteding hebben door leeftijd, ziekte of beperking regelmaat en structuur nodig om de dag vorm te geven. Ook het opbouwen en onderhouden van sociale contacten kan hierdoor lastig zijn of worden.
Bij de samenstelling van de groep wordt rekening gehouden met eventuele ziektebeelden.

Wanneer de zorg voor een naaste zwaar(der) wordt, kan een mantelzorger verlichting ervaren doordat het familielid een aantal dagdelen per week een bezoekt brengt aan De Buurthuiskamer. De mantelzorger wordt ontzorgd.

Wat kost dagbesteding?

Dagbesteding wordt aangeboden op basis van een Wmo-indicatie, PGB of als particuliere dienst. Daarnaast betaalt de bezoeker eigen bijdragen:

  • Eigen bijdrage aan CAK (Centraal Administratie Kantoor). Afhankelijk van inkomen en eventueel vermogen.
  • ZINNpas voor activiteiten en consumpties €18,00 p.p.p.m.
  • Optioneel: warme maaltijd € 7,60.
Waar vraag ik een Wmo-indicatie voor dagbesteding aan?

Het aanvragen van een indicatie kan in Groningen via het WIJ team, in Haren bij team WIJZ en in Hoogezand bij Het Sociaal Team. ZINN biedt ook dagbesteding op basis van een PGB. Het ZINN Servicepunt kan u adviseren bij de aanvraag van een indicatie. U kunt hen bereiken via het telefoonnummer 050-585 2000 of via e-mail servicepunt@zinnzorg.nl.