Dagbesteding De Es

Dagbesteding De Es

In ZINN locatie De Es bieden deskundige medewerkers dagbesteding. Het wordt aangeboden op basis van een Wmo-indicatie, PGB of als particuliere dienst.

Voorzieningen

  • Buurthuiskamer

In De Es bieden we dagbesteding in De Buurthuiskamer, waar mensen met een Wmo-indicatie onder deskundige begeleiding de dag doorbrengen. De activiteiten worden afgestemd op ieders interesses en mogelijkheden. Tussen de middag wordt er gezamenlijk een warme maaltijd gegeten. Deze maaltijd is optioneel. 

De Buurthuiskamer bevindt zich in een mooi en sfeervol aangekleden ruimte in De Es. Nieuwsgierig? U bent van harte welkom om een kijkje te nemen.

Met name het contact met anderen doet mij zo goed. Ik zorg beter voor mijzelf.

Voor wie is dagbesteding?

Bezoekers van de dagbesteding hebben door leeftijd, ziekte of beperking regelmaat en structuur nodig om de dag vorm te geven. Ook het opbouwen en onderhouden van sociale contacten kan hierdoor lastig zijn of worden.
Bij de samenstelling van de groep wordt rekening gehouden met eventuele ziektebeelden.

Wanneer de zorg voor een naaste zwaar(der) wordt, kan een mantelzorger verlichting ervaren doordat het familielid een aantal dagdelen per week een bezoekt brengt aan De Buurthuiskamer. De mantelzorger wordt ontzorgd.

Wat kost dagbesteding?

Dagbesteding wordt aangeboden op basis van een Wmo-indicatie, PGB of als particuliere dienst. Daarnaast betaalt de bezoeker eigen bijdragen:

  • Eigen bijdrage aan CAK (Centraal Administratie Kantoor). Afhankelijk van inkomen en eventueel vermogen.
  • ZINNpas voor activiteiten en consumpties €18,00 p.p.p.m.
  • Optioneel: warme maaltijd € 7,60.
Waar vraag ik een Wmo-indicatie voor dagbesteding aan?

Het aanvragen van een indicatie kan in Groningen via het WIJ team, in Haren bij team WIJZ en in Hoogezand bij Het Sociaal Team. ZINN biedt ook dagbesteding op basis van een PGB. Het ZINN Servicepunt kan u adviseren bij de aanvraag van een indicatie. U kunt hen bereiken via het telefoonnummer 050-585 2000 of via e-mail servicepunt@zinnzorg.nl.