Dagbesteding Zuiderflat

Dagbesteding Zuiderflat

Op de begane grond van De Zuiderflat is een grote recreatieruimte en een Buurthuiskamer waar deskundige medewerkers dagbesteding bieden. Het wordt aangeboden op basis van een Wmo-indicatie, PGB of als particuliere dienst.

Voorzieningen

  • Buurthuiskamer

Op de begane grond van Zuiderflat is een grote recreatieruimte en een Buurthuiskamer waar bewoners samenkomen, maar ook mensen uit de buurt zijn welkom. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd. De bezoekers kunnen genieten van muziek en film of van gezellige uitstapjes. De activiteiten worden afgestemd op ieders interesses en mogelijkheden. Tussen de middag wordt er gezamenlijk een warme maaltijd gegeten. Deze, optionele, maaltijd kost € 4,95. 

De zorg voor mij wordt zwaarder en om mijn partner wat te ontzorgen ga ik naar De Buurthuiskamer. Daar moest ik even aan wennen, maar inmiddels voelt het als thuis.

Veel gestelde vragen

Voor wie is dagbesteding?

Bezoekers van de dagbesteding hebben door leeftijd, ziekte of beperking regelmaat en structuur nodig om de dag vorm te geven. Ook het opbouwen en onderhouden van sociale contacten kan hierdoor lastig zijn of worden.
Bij de samenstelling van de groep wordt rekening gehouden met eventuele ziektebeelden.

Wanneer de zorg voor een naaste zwaar(der) wordt, kan een mantelzorger verlichting ervaren doordat het familielid een aantal dagdelen per week een bezoekt brengt aan De Buurthuiskamer. De mantelzorger wordt ontzorgd.

Wat kost dagbesteding?

Dagbesteding wordt aangeboden op basis van een Wmo-indicatie, PGB of als particuliere dienst. Daarnaast betaalt de bezoeker eigen bijdragen:

  • Eigen bijdrage aan CAK (Centraal Administratie Kantoor). Afhankelijk van inkomen en eventueel vermogen.
  • ZINNpas voor activiteiten en consumpties €18,00 p.p.p.m.
  • Optioneel: warme maaltijd €4,95.
Waar vraag ik een Wmo-indicatie voor dagbesteding aan?

Het aanvragen van een indicatie kan in Groningen via het WIJ team, in Haren bij team WIJZ en in Hoogezand bij Het Sociaal Team. ZINN biedt ook dagbesteding op basis van een PGB. Het ZINN Servicepunt kan u adviseren bij de aanvraag van een indicatie. U kunt hen bereiken via het telefoonnummer 050-585 2000 of via e-mail servicepunt@zinnzorg.nl.