De Pelster

De Pelster

De bewoners ervaren De Pelster als een veilige en vertrouwde locatie in de bruisende binnenstad van Groningen. Er is aandacht voor elkaar, het is gemoedelijk en levendig.

Woonvormen

  • Zelfstandig wonen met zorg

Voorzieningen

  • Woonzorglocatie
  • Restaurant

De Pelster is een kleinschalige woonzorglocatie in hartje centrum van Groningen en is een thuis voor 40 bewoners, die beschikken over een eigen zorgappartement en die, vanuit een Wlz-indicatie, de benodigde lichte zorg ontvangen. Voor ontmoeting, ontspanning en activiteiten kunnen zij én bezoekers terecht in het restaurant. Een ieder kan meedoen aan activiteiten en van een warme maaltijd of lunch in het restaurant genieten. Dagelijks kunt u kiezen uit verschillende menu's.

Er is een winkeltje waar u een divers en klein assortiment aan boodschappen vindt. Wekelijks is een fysiotherapeut van ZINN aanwezig om samen aan de verbetering van uw mobiliteit en /of klachten te werken. Indien nodig kunt u hier gebruik van maken. Met de fietslabyrint kunt u zelf in beweging blijven door, binnen, een ontspannen fietstocht maken in stad of dorp. Ook kunt u op afspraak terecht bij de kapper of pedicure. 

Vanaf het ruime en leuk ingerichte dakterras kunnen bewoners en bezoekers heerlijk buiten genieten. Behoefte aan stadsvertier? Om de hoek zijn winkels, de markt, bioscoop en cafés.

In samenwerking met studenten van het Rode Kruis kunnen bewoners gekoppeld worden aan een maatje. Daarnaast zijn  er wekelijks andere activiteiten zoals bewegen op muziek, bingo, bakken en schilderen.


Tijdelijk wonen
Als u het thuis niet redt, bijvoorbeeld door ziekte, ziekenhuisopname van uw partner of na een ziekenhuisopname van u zelf, dan kunt u ook tijdelijk in De Pelster verblijven. Wilt u meer informatie over tijdelijk wonen in De Pelster of elders binnen ZINN, dan kunt u hier klikken. 

Ik ben weer helemaal aangesterkt en heb er leuke contacten aan overgehouden.

Het ging thuis niet meer zo goed. Ik ben toen tijdelijk opgenomen in De Pelster. Eerstelijns verblijf (ELV) noemen ze dat. Ik ben weer helemaal aangesterkt en heb er leuke contacten aan overgehouden. Het is een gezellige locatie en het is heel bijzonder om zo in het centrum van Groningen te wonen.

Meer weten over De Pelster

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

Heeft u vragen of wilt u graag een medewerker spreken? Onze medewerkers van het Servicepunt staan u graag te woord.

Neem contact op