De Cirkel

De Cirkel

Aangenaam wonen in een stijlvolle ambiance; dat is wonen in De Cirkel. Een sfeervol en kleinschalig complex voor mensen met dementie.

Voorzieningen

De Cirkel is een kleinschalige appartementencomplex voor mensen met dementie en bevindt zich op het terrein van ZINN locatie De Dilgt. Een professioneel team biedt deskundige, gespecialiseerde zorg waarbij het welbevinden van de bewoners voorop staat. Dit kenmerkt zich door extra aandacht tijdens zorgmomenten, de luxe ambiance, ruime personele inzet, ruime zorgstudio's met kitchenette en eigen sanitaire voorziening en een stijlvol ingerichte gezamenlijke huiskamer. Voor deze aanvullende zorg en extra service betaalt u een comforttoeslag aan ZINN (zie tarievenlijst).

Huiselijke sfeer
Het dagelijks leven en de zorg wordt zoveel mogelijk naar wens en behoefte van de tien bewoners ingericht, met nét dat beetje extra. In De Cirkel worden dagelijks gezonde en voedzame maaltijden bereid in de ruime huiskamer. De bewoners worden zoveel mogelijk uitgenodigd bij het alledaagse. Meehelpen met het koken van de warme maaltijd, samen een cake te bakken of de krant lezen. Indien gewenst schenkt de gastvrouw/-heer een glaasje wijn bij het diner en is er een passend dessert. De gastvrouw/-heer draagt zorg voor de maaltijden, huiselijke sfeer, dagindeling, activiteiten en structuur.

Activiteiten
Wekelijks gaan bewoners en vaste begeleiders eropuit. Bijvoorbeeld voor een lekkere lunch in Zuidlaren, een bezoek aan het centrum van Groningen of het Groningse platteland. Dit wordt vaak gecombineerd met een activiteit. Daarnaast wordt er in de gezamenlijke huiskamer van alles georganiseerd. Bijvoorbeeld een klassiek pianoconcert, samen bewegen en filmavonden. Naast de activiteiten in De Cirkel kunnen bewoners deelnemen aan activiteiten in het nabijgelegen De Dilgt.

Zorg
Vertrouwde gezichten zijn belangrijk in de woonomgeving. Daarom werkt De Cirkel met een team vaste medewerkers. Zij werken nauw samen met behandelaars zoals uw specialist ouderengeneeskunde, fysio- en ergotherapeut, diëtist én ziekenhuizen en artsen. Deze ketenzorg bevordert de inhoudelijke zorgkwaliteit en een goede rapportage.

Samen de zorg
Om met elkaar in contact te blijven over ontwikkelingen wordt er meerdere malen per jaar een familieavond georganiseerd. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Familienet, een afgeschermd online platform waar berichten, foto’s en documenten over zorg en welzijn van bewoners worden gedeeld met hun familie.

Dhr. Frits van der Leest

Mijn vrouw heeft in De Cirkel gewoond en dit was als een warme deken voor haar én mij. Elke dag worden de bewoners voorop gezet. Elke middag was ik er van harte welkom. 

Meer weten over De Cirkel

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

Neem contact op