Zuiderflat

Zuiderflat

ZINN locatie Zuiderflat is een seniorenflat gelegen in het zuiden van de stad Groningen, in de rustige, groene wijk De Wijert-zuid. De Zuiderflat heeft twee etages met appartementen voor intensieve zorg en acht verdiepingen met huurappartementen.

Woonvormen

  • Wonen met dementie
  • Wonen met intensieve zorg

Voorzieningen

  • Woonzorglocatie

De intensieve zorg wordt geboden door een klein en deskundig team, dat veel ervaring heeft met deze doelgroep. Door de kleinschaligheid is aandacht en maatwerk mogelijk. Op de begane grond van de Zuiderflat is een grote recreatieruimte en een Buurthuiskamer waar bewoners samenkomen, maar ook mensen uit de buurt zijn welkom. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en er is een biljart aanwezig. Om de hoek zit een bloemenkraam en supermarkt.

Heeft u of uw partner intensieve zorg nodig en wilt u graag dicht bij elkaar blijven wonen? Dat kan in de Zuiderflat. Wel moet u voldoen aan de inkomensnorm en de huurwoningen worden via Woningnet verhuurd.
Naast appartementen voor mensen die intensieve zorg nodig hebben, zijn er namelijk acht verdiepingen met huurappartementen. Het is dus mogelijk dat uw partner op een van de etages woont met intensieve zorg en dat u zelf in een huurappartement woont in de Zuiderflat. Meerdere echtparen kiezen voor deze combinatie. Ook is er één appartement op de afdeling dementie waar echtparen samen kunnen wonen.

Naast medische zorg en behandeling is het belangrijk uw verhaal te kunnen delen. De geestelijk verzorger heeft, indien gewenst, professionele aandacht voor uw vraag en denkt mee in uw zoeken naar een eigen weg.

Mevrouw Douma, bewoner van de Zuiderflat

Mijn man woont op de afdeling voor mensen met dementie. Met de lift ben ik vanuit mijn appartement zo op zijn verdieping.

Impressie Zuiderflat

Mijn vrouw heeft in De Cirkel gewoond en dit was als een warme deken voor haar én mij. Elke dag worden de bewoners voorop gezet. Elke middag was ik er van harte welkom.

Meer weten over Zuiderflat

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

Heeft u vragen of wilt u graag een medewerker spreken? Onze medewerkers van het Servicepunt staan u graag te woord.

Neem contact op