Fysiotherapie bij etalagebenen

Fysiotherapie bij etalagebenen

Eén op de vijf 50-plussers heeft last van etalagebenen (claudicatio intermittens).
Looptraining onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut helpt.

Looptraining in plaats van vaatchirurgie

Na looptraining hoeven de meeste patiënten geen invasieve, dure behandeling te ondergaan, met kans op complicaties.  Vaatchirurg prof. dr. Joep Teijink beschreef onlangs in een blog waarom fysiotherapie bij etalagebenen vaak de voorkeur heeft boven dotteren. 

 

Aangesloten bij ClaudicatioNet

Sinds april 2017 is Remko Deijl, fysiotherapeut bij ZINN Gezondheidszorg, aangesloten bij ClaudicatioNet. ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, oefen- en fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer arterieel vaatlijden in Nederland.

Aangesloten therapeuten bieden gestandaardiseerde, kwalitatief hoogwaardige en gesuperviseerde looptherapie, in combinatie met gerichte leefstijladviezen. Daardoor nemen pijnklachten af en nemen spierkracht en uithoudingsvermogen toe. 

Informatie voor verwijzers

In dit factsheet vindt u meer informatie over de aandoening, de behandeling, verwijsmogelijkheden en vergoeding door de verzekeraar. Bekijk ook de video ‘Etalagebenen, een eerstelijns aandoening’.