'We bedenken altijd wel een oplossing voor de cliënt'

'We bedenken altijd wel een oplossing voor de cliënt'

Huisarts Michiel Jans aan het woord

‘Ik heb er bewust voor gekozen om als huisarts solo te gaan werken. Voor mensen is het heel fijn dat ik in ZINN locatie De Es gevestigd ben. Dit betekent dat een deel van de mensen die hier wonen ook zelfstandig naar de huisarts kunnen. Dat is belangrijk voor ze. Inmiddels werken er in mijn praktijk negen mensen. Een kleine organisatie die een grote organisatie heeft gevonden, dat is hier heel goed gelukt. We werken met het digitale platform ZorgDomein, waarmee we op een snelle en veilige manier patiëntinformatie kunnen uitwisselen.

Bereidwillig en energiek
Ik vind het knap dat een grote organisatie als ZINN zo bereidwillig en energiek is. We bedenken altijd wel een oplossing voor een cliënt. Via mijn praktijk of een consult bij ZINN Gezondheidszorg voor fysiotherapie of bijvoorbeeld langdurige begeleiding van een psycholoog voor mensen met specifieke problematiek. Of heel praktisch, het regelen van een verhuisbusje. Met persoonlijke zorg kun je het verschil maken. Dat is waar ZINN heel goed in is en het is ook mijn werkwijze als coachende huisarts. 

Wat past er bij de cliënt?
Er zijn diverse veranderingen gaande. Het klassieke verzorgingstehuis bestaat niet meer. Dit betekent dat mensen langer zelfstandig thuis wonen. De kracht in de samenwerking met ZINN is dat we mensen in deze situatie bieden wat ze belangrijk vinden. Er is formeel en informeel overleg met de specialist ouderengeneeskunde, de thuiszorg en de paramedische collega’s van ZINN. Ik probeer aan te schuiven bij een zorgleefplanbespreking, maar we lopen ook bij elkaar binnen voor overleg. Samen efficiënte zorg leveren, passend bij de cliënt, is dan essentieel.

Breder kijken dan alleen de zorg
Je kunt met de uitvoering van een protocol het verschil maken. Scherp zijn op wat je doet en soms durven afwijken als je de kwaliteit van zorg wilt versterken. Dit samenwerkingsmodel met ZINN is ideaal: breder kijken dan alleen maar naar zorg. Het betekent wel dat we beide actief investeren in samenwerking en efficiënte afstemming. Dit leidt uiteindelijk tot een adequatere zorgvraag.'

Huisartspraktijk Jans is gevestigd in ZINN Locatie De Es te Selwerd, Beukenlaan 164