Vrijwilliger beleeftuin De Brink

Heb jij groene vingers en wil je ons helpen de beleeftuin mooi te houden? Kom als vrijwilliger werken in deze prachtig aangelegde tuin bij ZINN locatie De Brink.

  • 1 dag(deel) in de week
  • direct
  • Groningen

Beleeftuin ZINN locatie De Brink
Bewoners en medewerkers maken volop gebruik van de beleeftuin, grenzend aan ZINN locatie De Brink. Ook van de moestuin wordt dankbaar gebruik gemaakt. De verse kruiden en groenten worden door de kok gebruikt in het restaurant en in de woongroepen wordt er mee gekookt. Verhalen over groentetuintjes van vroeger komen los. De beleeftuin is onderdeel van een sfeervol en veilig thuis waarbij, ondanks ziekte en beperkingen, het leven zo gewoon mogelijk voortgezet kan worden. Het nodigt uit om naar buiten te gaan. Om te bewegen, bij de kippen te kijken, bloemen te plukken, groente en fruit te oogsten en vanaf een bankje te genieten van al het groen. Dit alles heeft een positieve invloed op de lichamelijke gezondheid en leefplezier. Helemaal wanneer samen met familie, mantelzorgers en medewerkers gebruik wordt gemaakt van alle mogelijkheden in de beleeftuin. De combinatie van sfeervol wonen en belevingsgerichte zorg is een speerpunt van ZINN. Ook de Vrienden van ZINN onderstrepen dit en droegen bij aan de realisatie van de tuin.

Het vrijwilligerswerk
Dankzij een actieve vrijwilliger ligt de tuin er goed bij, maar er is genoeg werk voor twee vrijwilligers. Daarom zoeken we nog een vrijwilliger met groene vingers.
Bijhouden van de tuin, moestuin en verzorging van kippen.

Werktijden en wanneer
Eén dag(deel) in de week, in overleg.

ZINN
ZINN is dé organisatie voor hoogwaardige, persoonlijke (thuis)zorg, wonen en welzijn voor ouderen in Groningen, Haren en Hoogezand. Tweeduizend medewerkers zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor cliënten binnen en buiten onze locaties. De bijna 800 vrijwilligers zijn niet weg te denken bij ZINN. Vrijwilligers zijn een onmisbare aanvulling in het vergroten van welzijn van de cliënten.

Waarom ZINN
Bij ZINN is aandacht voor ontwikkeling en ontplooiing via de Vrijwilligers Academie, speciaal voor vrijwilligers. ZINN hanteert diverse onkostenvergoedingen en zorgt dat u verzekerd bent. We trakteren u op een eindejaarsgeschenk, gezellige en informatieve bijeenkomsten en de mogelijkheid om kosteloos modules aan de Vrijwilligers Academie Groningen te volgen.

Inschrijfformulier vrijwilligerswerk
  • ?
  • (doc,docx,pdf,jpeg,jpg)

    ?