Seniorencongres Wegwijs in Ouderenzorg

Seniorencongres Wegwijs in Ouderenzorg

De wereld van ouderenzorg is er één met vele veranderingen. In mogelijkheden, regelgeving en financiering. Dat zorgt voor onduidelijkheid en een hoop vragen. Het Seniorencongres 2017 geeft antwoord op de meest gestelde vragen over ouderenzorg.

Op de meest gestelde vragen over ouderenzorg geeft het Seniorencongres 'Wegwijs in Ouderenzorg' antwoord. Specialisten uit het vak informeren bezoekers middels presentaties. Ook kunt u persoonlijke vragen stellen bij de 'vraagtafels'. Aanmelden hoeft niet en entree is gratis. Als bezoeker van het congres kun je aanschuiven waar je wilt.

Zaterdagmiddag 24 juni 2017 vindt het seniorencongres Wegwijs in Ouderenzorg vanaf 13.00 uur plaats in ZINN locatie De Dilgt.

Door de presentaties komt u meer te weten over:
1. Hoe wordt ouderenzorg gefinancierd en wat betaal ik zelf?
2. Hoe bepaal ik het moment dat zorg nodig is? Wat komt er op mij af?
3. Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), wat kan die mij bieden?
4. Er is iets niet pluis, kan dat dementie zijn? Wat doe ik nu?
5. Hoe kan ik langer thuis blijven wonen?
6. Hoe houd ik mijn leefwereld groot?
7. Wat is het verschil tussen de specialist ouderengeneeskunde en de huisarts?
Alle lezingen worden gehouden om 13.30 uur, 14.15 uur, 15.00 uur en 15.45 uur en duren ongeveer 30 minuten.

Vraagtafels
Stel tussen 13.00 – 17.30 uur uw persoonlijke vraag bij de vraagtafels voor een 1 op 1 gesprek. Op allerlei gebieden is expertise aanwezig. Denk hierbij aan financiële zaken rond zorg en ouder worden, langer thuis met fysio– en ergotherapie, ouder worden met Parkinson en wonen in een veilige omgeving. U wordt snel en efficiënt geïnformeerd over ouderenzorg in Groningen en Haren.

Tot ziens op 24 juni!

Adres
ZINN locatie De Dilgt
Dilgtweg 3 te Haren

Aan het seniorencongres 2017 werken mee: ZINN, Medisch Centrum Zuid, Team290, Humanitas, Notaris Broekema, Seniorenvereniging Haren, Gemeente Haren, Woonzorg Nederland, Mango Mobility e.a.