ZINNtours De Burcht

ZINNtours De Burcht

Restaurant “Garnwerd aan Zee”.

 

Vandaag brengt ZINN Tours u naar een schilderachtig dorpje aan het Reitdiep: Garnwerd.

Van oorsprong is Garnwerd een wierdedorp tussen het Reitdiep en het Aduarderdiep en zorgde een veerpont voor de verbinding met het verderop gelegen Winsum. Door kanalisatie van het Reitdiep kwamen beide dorpen dichter bij elkaar te liggen en werden in latere tijden ook bruggen aangelegd. Het dorp is bekend vanwege het oude veerhuis (het huidige café Hammingh), dat een geliefd studieobject was voor schilders van het kunstenaarscollectief

“De Ploeg” uit de stad Groningen. Tegenwoordig is Garnwerd een pleisterplaats voor recreanten en toeristen die vaak op de fiets of per boot of kano het dorp gaan bezoeken. Leuk om te weten is ook nog dat de inwoners van Garnwerd ook wel “görtvreters” worden genoemd.

ZINN brengt u vandaag naar het restaurant “Garnwerd aan Zee”, waar u gaat genieten van koffie of thee met gebak, een glas fris of een borrel met wat knabbels. Het restaurant ligt niet echt aan zee, maar de naam is een eerbetoon aan vroegere tijden, toen het Reitdiep tot 1877 nog aan open zee lag, het water nog eb en vloed kende en het een druk bevaren route was. Veel handels- en ook vissersschepen voeren over het Reitdiep van en naar de stad Groningen en de voormalige Lauwerszee.

Hopelijk wordt het vandaag lekker warm weer zodat u op het terras aan het water van het zonnetje kunt genieten.

Tegen de klok van vier uur brengt onze chauffeur u via een mooie route door het Groninger landschap weer veilig terug naar huis.

 

Vertrek vanaf De Burcht               : instappen vanaf 12.45 uur, vertrek uiterlijk 13.00 uur

ZINN wenst u een gezellige reis!

 

Contactpersonen        : Janny de Jong en Agnes Visser

Telefoonnummer: 06 12959897

E-mail               : ja.dejong@zinnzorg.nl / a.visser@zinnzorg.nl