ZINNtours De Burcht

ZINNtours De Burcht

Museum Wierdenland in Ezinge (Gr.)

 

Gaat u vandaag met ons mee naar de schatkamers van het oudste cultuurlandschap van Nederland? ZINN Tours brengt u dan naar Museum Wierdenland in Ezinge op het Groninger Hogeland. Dit museum richt zich op het landschap en de cultuur van terpen en wierden in het noordelijk   waddenkustgebied en schenkt speciale aandacht aan de wierde van Ezinge en het Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Ook worden archeologische vondsten getoond, waaronder de skeletten van eeuwenoude paarden en een hond. Ezinge wordt wel het “Pompeii van het Noorden” genoemd en is vooral bekend vanwege de opgravingen tussen 1923 en 1934 onder leiding van de Groninger professor Van Giffen.

Naast de vaste tentoonstelling organiseert het museum vaak wisseltentoonstellingen. In de maand november kunt u een fototentoonstelling met landschapsfoto’s van de provincie Groningen en van de Waddenzee verwachten.

Na de ontvangst in het museum krijgt u een kop koffie of thee aangeboden met naar keuze een plak Groninger koek of een wierdenkoek. Daarna kunt u de tentoonstellingen bezichtigen of een bezoek brengen aan het winkeltje, waarin u veel boeken over stad en provincie Groningen kunt bewonderen. Hierna krijgt u nog (naar keuze) een glas frisdrank, bier, wijn of advocaat en kunt u de indrukken van de dag wegknabbelen met wat nootjes.

Tot slot brengt onze chauffeur u weer naar huis via een prachtige route door het Grunneger laand.

ZINN wenst u een gezellige reis!

 

Vertrek vanaf receptie De Burcht   : instappen vanaf 12.45 uur, vertrek uiterlijk 13.00 uur

Verwachte thuiskomst                 : 17.30 uur

Prijs met ZINN pas                      : € 18,00 

Heeft u geen ZINN pas dan betaalt u € 24,00    

ZINN Tours wenst u een gezellige reis!

 

Opgave kan t/m vrijdag 5 november 2018.

Contactpersonen        : Janny de Jong en Agnes Visser

Telefoonnummer: 06 12959897

E-mail               : ja.dejong@zinnzorg.nl / a.visser@zinnzorg.nl