Tijdelijk wonen bij ZINN

“Toen ik in het ziekenhuis hoorde dat ik tijdelijk naar een woonzorglocatie zou moeten dacht ik ‘no way’. Ik heb van alles uitgezocht om te kijken of ik niet tóch thuis kon blijven wonen. Inmiddels verblijf ik een aantal weken in ZINN locatie De Pelster en heb het eigenlijk heel erg naar mijn zin."

De knop moest om toen mij duidelijk werd dat ik tijdelijk niet thuis kon wonen.

“Toen ik in het ziekenhuis hoorde dat ik tijdelijk naar een woonzorglocatie zou moeten dacht ik ‘no way’. Ik heb van alles uitgezocht om te kijken of ik niet tóch thuis kon blijven wonen. Inmiddels verblijf ik een aantal weken in ZINN locatie De Pelster en heb het eigenlijk heel erg naar mijn zin. Ik zie er zelfs een beetje tegenop om weer naar huis te moeten.”

Miranda, 50 jaar, verblijft tijdelijk in De Pelster als gevolg van een gebroken enkel. Door haar reuma is het niet mogelijk om op krukken te lopen. Die combinatie maakt dat ze in een rolstoel zit en daar is haar huis niet op ingericht. Zodoende kan ze thuis niks beginnen. “En toen moest de knop om. Op naar een woonzorglocatie. In het ziekenhuis hadden ze nog geen idee waar ik terecht kon. Ze gaven aan dat het ook in Friesland zou kunnen zijn. Dat zag ik niet zitten, ook omdat mijn man net overleden is en ik het liefst in een enigszins vertrouwde omgeving wilde blijven wonen.

De transferverpleegkundige van het ziekenhuis heeft haar best voor mij gedaan en zodoende kon ik naar De Pelster. De verwachting was dat ik hier kort zou verblijven, maar het herstel verloopt niet zoals verwacht. Er is nog veel onduidelijk over de breuken die ik heb opgelopen. Al met al een heftige tijd, maar ik ben positief ingesteld. Ik heb het in De Pelster gezellig en ben gehecht geraakt aan het contact met de bewoners en medewerkers. Ik vind het heerlijk dat deze locatie midden in het centrum staat en maak daar met vriendinnen graag gebruik van. Over mijn kamer ben ik ook tevreden. Het is het kleinste kamertje, maar wel de mooiste. Met name door de openslaande deuren naar het dakterras. Ik ben vaak op het dakterras te vinden. Het is een heerlijk plekje met veel aanloop van anderen. Ik wil graag naar huis, maar zie er eigenlijk ook wel tegenop. Eerst maar eens kijken wat de orthopeed bij de volgende afspraak van mijn herstel vindt.”