ANWB Fonds nomineert ZINN

ANWB Fonds nomineert ZINN

Met een e-scooter kunnen bewoners van ZINN samen met een medewerker of vrijwilliger gezellig eropuit in Groningen. De financiële bijdrage van het ANWB Fonds kan dit mogelijk maken. Stemt u ook op ZINN?

Met een e-scooter kunnen bewoners van ZINN samen met een medewerker of vrijwilliger gezellig eropuit in Groningen. De financiële bijdrage van het ANWB Fonds kan dit mogelijk maken. Stem op ons via www.anwb.nl/stem! Stemmen kan tot en met 30 september.

ANWB Fonds
Het ANWB Fonds helpt initiatieven op het gebied van (duurzame) mobiliteit, verkeersveiligheid en ‘iedereen eropuit’ een start te maken. Tot en met  30 september kan er gestemd worden op projecten, waaronder die van ZINN. Per provincie steunt het ANWB Fonds één project met een financiële bijdrage van € 10.000,-

E-scooter
Met een E-scooter kunnen bewoners met een vrijwilliger samen eropuit in Groningen. Een vrijwilliger van ZINN aan het woord: "Als vrijwilliger werk ik al jaren in een woongroep waar mensen met dementie wonen. Met een daarvoor beschikbare oude golfkar kon ik bij redelijk weer steeds met een drietal bewoners op pad. Het was een genot te zien hoe doffe ogen weer wat glans kregen en hoe er soms gecommuniceerd kon worden over wat ze zagen. We reden door een omgeving waar vele bewoners van de woonzorglocatie vroeger zelf gewoond hadden. Daar bleek de herkenning vaak een stimulans te zijn voor enigerlei reactie. Doordat de oude golfkar voor gebruik is afgekeurd, missen deze bewoners nu de mogelijkheid van zo’n uitje. Dat is jammer. We hopen op een nieuwe!"