Bewoners ZINN locatie De Es toerden op motoren door Groningen

Bewoners ZINN locatie De Es toerden op motoren door Groningen

Bewoners van ZINN locatie De Es beleefden een groot avontuur: ze toerden op een motor door Groningen! Bewoner: "Dit is een dag om nooit te vergeten!"

Twee bewoners van ZINN locatie De Es beleefden een groot avontuur zaterdagmiddag 27 juli. Ze gingen samen met een grote groep motorrijders, twee medewerkers van ZINN, een ZINN vrijwilliger en een familielid toeren door Groningen. De motorrijders kwamen namens stichting Indo Melati in samenwerking met stichting CS-Riders en motorclub MTC Amicis. De toertocht was een initiatief van ZINN woonassistent Thea en Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV-er) Karin. Thea: “Het was ontroerend om te zien hoe de bewoners genoten van het spektakel!”

Een luide aankomst bij De Es
De motorrijders reden in een optocht van ongeveer twintig motoren en trikes naar ZINN locatie De Es om de bewoners op te halen. De aankomst ontging bijna niemand. Met harde bromgeluiden kondigde de motorrijders aan dat ze er waren. Veel bewoners van De Es kwamen naar buiten om de motoren te bekijken, een praatje te maken en zelfs achterop de motor een kleine rondrit maken. Eén van de bewoners die achterop een trike zat, zei: “Ik wil nog wel even door naar Zandvoort aan Zee!”.

Aansluitend vertrok de motorclub samen met de twee bewoners van De Es, medewerkers en vrijwilliger van ZINN en een familielid richting ZINN locatie De Dilgt in Haren. Iedereen genoot van het avontuur. Eén van de bewoners: “Het is alsof ik terug in de tijd ben beland”.

Bijkomen in De Dilgt met een gebakje
Eenmaal aangekomen bij De Dilgt stond er mede door een bijdrage van de Riki Stichting, koffie, thee en gebak klaar. De motorrijders hadden zelf ook een lekkere traktatie meegenomen, heerlijke spekkoek. Bewoners en medewerkers van ZINN locatie De Dilgt waren natuurlijk ook nieuwsgierig naar al die motoren voor de deur. Ook zij kregen de gelegenheid om een kleine rondrit te maken voordat de groep weer terugreed naar De Es.

Al met al was het een prachtige dag. Thea: “De opmerkingen van de bewoners waren ontroerend en enorm waardevol!” De motorrijders hebben ook genoten van het enthousiasme van de bewoners. En de bewoners zelf? Zij wilden nog wel een rondje! Bewoner: “Gaan we nu al terug? Ik wil nog wel verder weg!”