Bouw nieuwe woontorens voor ouderen feestelijk gestart

Bouw nieuwe woontorens voor ouderen feestelijk gestart

Woensdagmiddag 8 mei vierde ZINN de start van de bouw van maar liefst vier nieuwe woontorens voor ouderen. Een bij locatie De Burcht in Hoogezand en drie bij locatie De Dilgt in Haren. De (woon)wensen van ouderen staan centraal.

Op woensdagmiddag 8 mei heeft architect Gerard Schijf de eerste paal geslagen van drie nieuwe woontorens op het terrein van ZINN locatie De Dilgt in Haren. Bijzonder, want twee uur daarvoor heeft Jan Jakob Boersma, wethouder van de gemeente Midden-Groningen, de eerste paal geslagen van de nieuwe woontoren op het terrein van ZINN locatie De Burcht in Hoogezand. Het ontwerp van beide bouwprojecten is van Team4 architecten. In Hoogezand voert Bouwgroep Dijkstra Draisma de werkzaamheden uit, in Haren is dat Geveke Bouw & Ontwikkeling.

Modern en toekomstbestendig
In de nieuw te bouwen woontorens staan de wensen van ouderen centraal. Een uitgangspunt, dat aansluit bij de missie van ZINN; ouderen een plezierige oude dag bezorgen.
“Zo lang mogelijk zelfstandig wonen is één van die wensen, ook wanneer ouderen afhankelijk zijn van zorg. In de nieuw te bouwen woontorens ligt de nadruk op een fijn en veilig thuis. De nabijgelegen woonzorglocaties De Burcht en De Dilgt dragen met alle faciliteiten en gezelligheid daaraan bij”, vertelt Carry de Niet, bestuurder van ZINN.
Met de bouw van vier nieuwe woontorens bouwt ZINN verder aan moderne en toekomstbestendige ouderenzorg. De financieel gezonde positie van ZINN maakt dit mogelijk. Een bijzonder gegeven. In de zorgbranche komt het niet vaak voor dat nieuwbouw in eigen beheer wordt gebouwd.

Zelfstandig wonen met zorg
De inrichting van de woontoren in Hoogezand sluit aan bij de woonwensen van ouderen met een zorgvraag. In Hoogezand biedt ZINN nu nog geen woonvorm voor ouderen die zelfstandig in een royaal appartement willen wonen met zorg in de buurt. De realisatie van zestig appartementen brengt daar verandering in.

Als openingshandeling heeft wethouder Jan Jakob Boersma van de gemeente Midden-Groningen een esdoorn geplant. Deze snelgroeiende boom verkleurt prachtig in de herfst. Die prachtige herfstkleuren symboliseren de laatste levensjaren uit het leven van de bewoners.

In Haren worden 90 appartementen gebouwd, verspreid over de drie woontorens. Architect Gerard Schijf plaatste als feestelijke openingshandeling het laatste puzzelstuk in een prachtig toekomstig geheel. Voor zowel ZINN als de architect is met deze handeling de puzzel in Haren compleet.

Meer informatie over de nieuwbouw in Hoogezand en de nieuwbouw in Haren.