Die goeie ouwe lp's klinken gewoon mooier toch?

Die goeie ouwe lp's klinken gewoon mooier toch?

Acht Buurthuiskamers van ZINN hebben onlangs een muzikaal geschenk ontvangen van de Stichting Vrienden van ZINN. Medewerkers hadden de stichting gevraagd om de aanschaf van ‘ouderwetse’ platenspelers mogelijk te maken.

Voorzitter Robert Berting van ‘de Vrienden’ was direct enthousiast: “Voor dit soort klein geluk is onze stichting opgericht. We begrijpen heel goed dat veel mensen nog leuke lp’s van vroeger hebben, die nooit op cd zijn verschenen. En laten we eerlijk zijn: muziek op vinyl klinkt gewoon mooier, toch?” De aanvraag voor de platenspelers is besproken in de ‘sponsorcommissie’, waarin directie en medewerkers zijn vertegenwoordigd. “We waren er snel uit”, zegt Robert Berting. “Die platenspelers moesten er komen.”  Manon Boneschansker van de Seniorenomroep RTV-RSO heeft geregeld dat een deel van de oude platenverzameling van deze omroep aan ZINN wordt overgedragen. RTV-RSO heeft het moment van overhandigen gefilmd. 

Vrienden van ZINN zamelt doorlopend geld in om ‘groot en klein geluk’ bij ZINN mogelijk te maken. Robert Berting: “Het gaat om dingen die niet bij de reguliere zorg horen. Laatst hebben we iPads aangeschaft, zodat filmpjes en muziek in de huiskamers bekeken kunnen worden. We ontvangen geld uit legaten (erfenissen), donaties en ook van fondsen voor goede doelen.” Lees meer over Stichting Vrienden.