Exclusieve Tuinlandkamer geopend in woonzorglocatie De Dilgt

Exclusieve Tuinlandkamer geopend in woonzorglocatie De Dilgt

Omdat niet iedere bewoner van ZINN fit genoeg is uitstapjes te maken, halen ZINN en Tuinland ‘buiten naar binnen’ voor bewoners met dementie. De Tuinlandkamer is woensdag 28 augustus feestelijk geopend.

Omdat niet iedere bewoner van ZINN fit genoeg is uitstapjes te maken, halen ZINN en Tuinland ‘buiten naar binnen’ voor bewoners met dementie. Ze hebben de handen ineengeslagen voor de realisatie van de Tuinlandkamer in ZINN locatie de Dilgt in Haren. Deze unieke samenwerking heeft geresulteerd in een belevingskamer met terras waar bewoners en familie genieten, ontspannen en de seizoenen beleven. Het is de eerste keer dat ZINN en Tuinland op deze manier samenwerken. Het idee is begonnen bij zorgprofessionals van ZINN en meteen enthousiast opgepakt door Tuinland, dat dit jaar haar 100-jarig bestaan viert. 

"De Tuinlandkamer is zo knus en gezellig. Mijn man woont hier en vindt het geweldig! Wat fijn dat de bewoners nu ook een eigen buiten hebben", was een ontroerende reactie tijdens de feestelijke opening. Serena en Girbe Drenth, eigenaren van Tuinland, vertelden blij te zijn met de vraag van ZINN en grepen deze uitdaging met beide handen aan. In het ontwerp is rekening gehouden met de toegankelijkheid voor een rolstoel en de veiligheid. De nadruk van deze prachtige Tuinlandkamer ligt op de verbinding met de natuur (design inspired by nature). De vogelgeluiden die te horen zijn en de doorgang naar het eveneens groene en prachtige dakterras maken de beleving helemaal compleet. 

De Tuinlandkamer is mede mogelijk gemaakt door Tuinland én de Stichting Vrienden van ZINN.