Feest in de Zuiderflat

Feest in de Zuiderflat

Zaterdagmiddag 1 juni werden de Zuiderflat en haar bewoners in het zonnetje gezet. Woningstichting Patrimonium, Regionale Senioren Omroep en ZINN boden alle bewoners een feestelijke dag aan, die al goed begon met koffie en petit fours. Er was live-muziek en bewoners genoten van een gezamenlijke lunch.

Frans Kroon (RSO) ging in gesprek over het wonen in de Zuiderflat met Jan Wilts, clustermanager van ZINN, Rianne de Jong en Koos Burema van Patrimonium en Tieme de Boer van de bewonerscommissie van de Zuiderflat samen met twee bewoners, mevrouw Douma en de heer Rakes.

In de Zuiderflat, gelegen in de wijk De Weijert-Zuid, is een bijzondere woonsituatie gecreëerd omdat ZINN op twee etages intensieve zorg biedt. Op de overige acht verdiepingen verhuurt Woningstichting Patrimonium sociale huurappartementen. Ideaal voor mensen waarvan de partner intensieve zorg nodig heeft. Zo kunnen echtparen toch dicht bij elkaar wonen.

In ‘het Oog door onze reporter’ kwamen Agnes van Linschoten en Alex Stumpe aan het woord. Agnes verzorgt namens WelZINN diverse gezellige activiteiten voor de bewoners. Huismeester Alex is het vertrouwde gezicht en aanspreekpunt voor alle bewoners en bezoekers van de Zuiderflat.

De opnames die RSO maakte worden uitgezonden via OOG TV op zondag 9 juni 2019 om 11.00 uur en 16.30 uur.