Feestelijke opening tandartskamer in ZINN locatie De Dilgt

Feestelijke opening tandartskamer in ZINN locatie De Dilgt

Tijdens een drukbezocht symposium over mondzorg bij ouderen is de tandartskamer van ZINN Gezondheidszorg op maandag 8 april geopend. Meer dan zestig zorgprofessionals uit de regio bezochten het symposium en namen een kijkje in de nieuwe tandartskamer. 

Anno 2019 zijn er steeds meer ouderen die (deels) eigen tanden en kiezen hebben en/of implantaten in plaats van een volledig kunstgebit. Voor deze tanden en kiezen wordt doorgaans goed gezorgd en de tandarts ziet vaak kans het gebit overeind te houden. Iets wat niet meer lukt als mensen kwetsbaar en zorgafhankelijk worden, met alle gevolgen van dien. Ontstekingen, afbrekende tanden en pijn komen bij ouderen veelvuldig voor. 

Spreekster op het symposium Anita Visser, is werkzaam als tandarts geriatrie bij ZINN Gezondheidszorg en onlangs benoemd tot de enige hoogleraar gerodontologie in Nederland. Daarmee is zij de eerste vrouwelijke hoogleraar op de afdeling kaakchirurgie van het UMCG. Goede mondzorg is belangrijk volgens Anita Visser zodat ouderen goed kunnen blijven kauwen. ‘Het heeft daarnaast een gunstige invloed op het verloop van chronische ziekten zoals diabetes, reuma en hartkwalen. Door verminderde mondzorg ontstaat er soms schaamte over het gebit, waardoor mensen sociale activiteiten gaan vermijden. Natuurlijk kunnen we met onze mobiele unit veel bij de mensen thuis doen. Toch is het prettig dat er nu een ruimte is waar we uitgebreidere behandelingen kunnen uitvoeren!’ Anita Visser is daarom blij dat er binnen ZINN nu een tandartskamer is waar de mobielere cliënt naartoe kan.