Feestelijke uitreiking Gerda Boersema Prijs en diplomering Gildeleerlingen

Feestelijke uitreiking Gerda Boersema Prijs en diplomering Gildeleerlingen

Binnen het WijkGilde De Es volgen jongeren de opleiding Entree Dienstverlening en Zorg van het Alfa-college op ZINN locatie De Es. Vorige week ontvingen de leerlingen hun diploma en werd de Gerda Boersema Prijs uitgereikt.

Groot feest was het vorige week toen de diploma-uitreiking voor de leerlingen van het ZINN-Gilde plaatsvond. De leerlingen ontvingen hun diploma nadat ze het gehele schooljaar op locatie De Es theoretische en praktische scholing kregen. Onderdeel van het feest was de uitreiking van de Gerda Boersema Prijs voor de Werkbegeleider van het Jaar.

Gerda Boersema Prijs
De prijs wordt uitgereikt aan diegene die op een zinvolle manier bijdraagt aan leerkansen voor Gildeleerlingen in De Es. Op deze manier wil ZINN de betrokkenheid van de medewerkers en partners binnen het Gilde verhogen en nieuwe initiatieven stimuleren.

Vorig jaar is de prijs voor het eerst uitgereikt. Dit jaar overhandigde Gerda Boersema de prijs zelf aan… Marcel Meijer! Marcel won de prijs voor zijn geweldige inzet bij de begeleiding van de leerlingen. Als medewerker facilitaire dienst is Marcel een betrokken begeleider met veel geduld en vrolijke humor. Daarmee brengt hij de leerlingen ver, zelfs tot een contract bij ZINN.

Diplomering Gildeleerlingen
Het restaurant van De Es was tot de nok toe gevuld met trotse ouders, familie, vrienden, wijkbewoners, ZINN collega’s en vertegenwoordigers van het Alfa College en de gemeente Groningen. Allemaal kwamen zij kijken hoe de Gildeleerlingen hun diploma in ontvangst namen. Het was een prachtige middag voor zowel de bezoekers als de gediplomeerden.

WijkGilde De Es
Dankzij het WijkGilde De Es krijgen jongeren een kans hun talenten te ontwikkelen en een mooi vak te leren. Voor de bewoners van ZINN locatie De Es is de aanwezigheid van deze jonge mensen ontzettend waardevol. De jongeren brengen vernieuwing en mooie verhalen met zich mee, wat zorgt voor leuke en gezellige gesprekken met de bewoners.