Junimaand, circusmaand!

Junimaand, circusmaand!

Deze maand zijn er in alle locaties circusactiviteiten. Het begon gisteren al in De Burcht. Ruim 150 bewoners genoten van Jeugdcircus Santelli. Hoogtepunt tijdens de circusmaand was het bezoek van Circus Alexander. In ZINN locatie De Dilgt bezocht Jongleur Guido van Hout alle bewoners die niet naar de voorstelling van Circus Alexander konden gaan. De komende maand kunnen ook de bewoners van de andere locaties nog gaan genieten van Jongleur Guido. 

Circus in de zorg
Circus Alexander is een bijzonder circus voor ouderen. Zondagavond kwam Circus Alexander aan en nog diezelfde avond was de tent opgebouwd. Een mooi plaatje! Woensdag 5 juni was het dan eindelijk zover. Bewoners van alle locaties van ZINN, patiënten van Beatrixoord en leerlingen van De Buitenschool hebben genoten van dit kleine, lieve en intieme circus. Zeven enthousiaste artiesten gaven drie spetterende voorstellingen vol goocheltrucs, acrobatiek, clowns, kleine dieren, humor en muziek. 

Bewoners kwamen na de voorstelling blij en opgewekt naar buiten. Een veelgehoorde reactie was:  “Al zoveel jaar niet meer naar het circus geweest, wat was dit prachtig!”

Vrijwilligers van de Jumbo
Bij het circus waren veel vrijwilligers van de Jumbo aanwezig. Zij zorgden voor een hapje, drankje en een hoop gezelligheid! Ook begeleidden zij vrijwilligers van en naar de tent.  

Circus Alexander werd gesponsord door de Maripaan Teaming groep. Deze stichting is onderdeel van 
verschillende Jumbovestigingen. Medewerkers van deze Jumbo’s doneren een klein deel van hun salaris aan de stichting. De stichting financiert daarmee goede doelen, zoals Circus Alexander bij ZINN.