Kamperen in de achtertuin

Kamperen in de achtertuin

De bewoners van ZINN locatie De Burcht waren zaterdag 10 juni verrast toen zij kampeertentjes in hun achtertuin zagen staan. De tuin was de hele dag omgetoverd tot een levendig kampeerterrein. 

De bewoners van ZINN locatie De Burcht waren zaterdag 10 juni verrast toen zij kampeertentjes in hun achtertuin zagen staan. De tuin was de hele dag omgetoverd tot een levendig kampeerterrein. Met muziek, cup-cakes, suikerspinnen, soep, pannenkoeken en vertier. Om 10.00 uur opende clustermanager Jan Wilts de 'camping'.  

Het is een initiatief van woonassistenten Ina Buurke en Elly Messchendorp. Vorig jaar ‘kampeerden’ zij voor het eerst in de tuin van De Burcht. ’s Ochtends vroegen zij – gekleed in ochtendjas - aan bewoners of ze bij hen hun tanden mochten poetsen, omdat er geen washok op de camping was. Bewoners vonden het prachtig en haalden bij het zien van de tentjes in de tuin allerlei herinneringen aan vroeger op. Omdat het kamperen zo’n succes was en zoveel reacties bij – voornamelijk dementerende – bewoners teweegbracht, besloten Ina en Elly om dit jaar weer hun tentjes op te zetten en het wat grootser aan te pakken.

Ook RTV-Noord was van de partij en schreef een leuk artikel.