Leerlingen Noorderpoort op bezoek in De Es

Leerlingen Noorderpoort op bezoek in De Es

Iedere maand organiseren leerlingen van het Noorderpoort een verwenmiddag in ZINN locatie De Es. Daaruit vloeide voort dat 11 leerlingen wekelijks twee uren op bezoek gaan bij een bewoner of bewoonster. Een prachtig initiatief!

Van het één komt het ander. Zo ook voor leerlingen van Noorderpoort. Eind december maakten 24 leerlingen kennis met bewoners van ZINN locatie De Es. Een aftrap voor wat komen ging: maandelijks een verwenmiddag in het restaurant van De Es. Eenmaal kennis gemaakt kwam één van de leerlingen op het idee om buddy te worden van een bewoner in De Es. Het resultaat: maandelijks een verwenmiddag én 11 buddy’s die, voor een periode van 12 weken, elke week twee uren langskomen bij een bewoner van De Es.

Een buddy, 17 jaar, vertelt: ik ben gekoppeld aan een mevrouw die hier woont. De komende weken ga ik spelletjes met haar doen en als het kan maken we een wandeling naar het winkelcentrum. Ik vind het leuk om te doen, omdat je ziet hoe blij ze van mijn bezoek wordt. Op deze manier kan ik ervaren hoe het is om vrijwilligerswerk te doen. Dat is toch weer anders dan stage, waarbij het meer om de zorg gaat. Ik ben hier nu drie keer geweest en vind het gezellig. De sfeer is leuk, het huis is luxe en het lijkt erop dat de mensen het hier heel erg naar de zin hebben.

De verwenmiddag vindt elke tweede maandag van de maand van 14.30 – 16.00 uur plaats in restaurant De Es. Zo’n middag varieert van samen bakken, creatief bezig zijn, sport en spel en beauty.