Onderwijsstaking? Geen probleem voor medewerkers van ZINN

Onderwijsstaking? Geen probleem voor medewerkers van ZINN

Het was even spannend, gaat het door of niet? Maar op woensdag 6 november ging de landelijke onderwijsstaking dan tóch door. Veel basisscholen waren dicht, waardoor veel ouders met de handen in het haar zitten. Alleen gold dit niet voor medewerkers van zorginstelling ZINN. Zij namen de kinderen die dag namelijk gewoon mee naar het werk.

In de vier grote ZINN locaties in Haren, Groningen en Hoogezand was het op 6 november een drukte van belang. Zo'n 45 kinderen werden door vrijwilligers opgevangen zodat hun ouders met gerust hart aan het werk konden.

Ze hebben allerlei activiteiten gedaan, met en voor de bewoners. Zo hebben ze in alle locaties een canvasschilderij gemaakt voor de bewoners. In ZINN locatie De Dilgt was een poppentheater waar de kinderen samen met de bewoners van hebben genoten. In ZINN locaties De Brink en De Es  hebben de kinderen leuke prijsjes gewonnen met de speciale kinderbingo. De kinderen die zijn aangemeld voor de oppasmogelijkheid in ZINN locatie De Burcht, zijn met z’n allen naar de bioscoop gegaan. En uiteraard was er voldoende tijd om lekker buiten te spelen, te knutselen en spelletjes te doen.

Het was een mooie, gezellige dag waarop het samenspel tussen de ouderen en kinderen prachtig naar voren kwam. 

Ook nog even nagenieten? Bekijk dan de reportage die Oog TV maakte.