Op zonovergoten vaarvakantie met zorg aan boord

Op zonovergoten vaarvakantie met zorg aan boord

“Wat is dit mooi, wat is dit mooi!”, is één van de reacties van bewoners die deze week een vaartocht door Nederland maken. 

Het is deze zonovergoten dagen genieten geblazen voor een aantal bewoners van ZINN locatie De Dilgt. Leidinggevende zorg, Corina Stok, kwam met het idee om een vaarvakantie van één week te organiseren. Familie, bewoners en zorgmedewerkers waren enthousiast en zodoende zijn 12 bewoners sinds de Paasdagen op vakantie. Tijdens hun vakantie ontvangen zij gewoon de zorg die ze nodig hebben, van zorgmedewerkers van ZINN.
Ze bezoeken dorpen en steden waar ze langsvaren, doen samen spelletjes, gymnastieken, wandelen, genieten van een drankje op terras en zoveel meer. “We zijn veel buiten en dankzij het weer kunnen we ook op het dek van de boot van de zon genieten. We hebben het zo goed samen. We lachen en gieren wat af deze vakantie”, vertelt Corina. “De zorg die we normaal gesproken in De Dilgt bieden, bieden we nu op de boot. De vakantievierende bewoners hebben dementie, maar zijn tijdens deze vakantie alerter aanwezig en stralen. We zien en merken dat het ze zo goed doet.” Het geluk van één van de bewoners kan niet op. Hij was vroeger schipper en geniet zichtbaar. Corina nam hem mee naar de stuurhut van de boot; “Helemaal prachtig!”