Over liefdevolle zorg voor mensen met dementie

Over liefdevolle zorg voor mensen met dementie

Tijdens de bijeenkomst op woensdagavond 3 oktober gingen ca. 170 aanwezigen met elkaar in gesprek over zorg voor mensen met dementie. Met als thema 'liefdevolle zorg voor mensen met dementie'. Ook de dilemma's die professionals, mantelzorgers en andere betrokkenen (soms) dagelijks ervaren kwamen ter spraken.

Woensdagavond 3 oktober gingen ca. 170 aanwezigen met elkaar in gesprek met als thema 'liefdevolle zorg voor mensen met dementie'. Ook de dilemma's die professionals, mantelzorgers en andere betrokkenen (soms) dagelijks ervaren kwamen ter spraken. 

Aan de hand van filmfragmenten uit de documentaire 'In De Leeuwenhoek' werden dilemma's als 'hoe ga je om met mensen met dementie met behoud van eigenwaarde? 'Hoe kan de zorg voor mensen met dementie nog menselijker en liefdevoller' 'Hoe kun je je écht verplaatsen in de - misschien vervreemdende - werkelijkheid van de ander?'

Er waren veel medewerkers van ZINN aanwezig. Uit hun verhalen bleek hun betrokkenheid, inzet en passie voor onze cliënten. Tijdens de afronding van de avond benadrukte directeur Carry de Niet hun geweldige inzet  en vroeg om een speciaal applaus voor de ZINN medewerkers.

En dat wel verdiende applaus kregen ze!