Swingend de zomer door dankzij jazzfestival voor ouderen

Swingend de zomer door dankzij jazzfestival voor ouderen

Swingende energieke muziek van begin vorige eeuw en zo herkenbaar voor de bewoners van ZINN. Hoe toepasselijk is het dan ook, dat ZINN van 8 juli tot en met 16 augustus een jazzfestival voor ouderen organiseert. Met filmavonden, muzikale optredens, dinner with jazz, een expositie en een speciaal voor dit festival geschreven theateract wordt het een swingende zomer. (Buurt)bewoners, familie en bezoekers van iedere ZINN locatie in Groningen, Haren en Hoogezand zijn van harte welkom.

De theateract ‘Wat ’n boudel’ is speciaal voor het deze eerste editie van het jazzfestival geschreven door Anna Oppenhuizen in samenwerking met Jeroen de Jong. De theateract vindt zijn oorsprong in de vorige eeuw. Het roemruchtig liefdesverhaal van Mina en Sjaak speelt zich af in de illegale nachtclub ‘De Boudel’. In deze jazzy en hilarische tragedie uut en over Grunn, wisselen theater en liedjes elkaar af. 

Ras-entertainer Anna Oppenhuizen verzorgt het hele jaar door theateracts in de ZINN locaties, waarbij plezier, aandacht en beleving centraal staan. In één van die acts gaat ze als een echte modekoningin te werk door haar publiek te voorzien van de nieuwste hoedencollectie en portretteert hen vervolgens. Deze ontroerende en vrolijke zwart-wit portretten vormen de basis van de expositie die tijdens het jazzfestival langs alle ZINN locaties reist. Optredens van José Zwerink en Wine and Roses, filmavonden en een dinner with jazz maken het jazzfestival compleet. 

“We zijn continu op zoek naar nieuwe initiatieven die de wereld van onze bewoners glans geven. Door eropuit te gaan, maar ook door buiten naar binnen te halen. Het jazzfestival dat deze zomer plaatsvindt is daar een prachtig voorbeeld van”, vertelt directeur Carry de Niet. Juist in de zomermaanden hebben ouderen behoefte aan activiteiten, omdat familie er even tussenuit gaat voor een vakantie. Kijk op www.zinnzorg.nl wanneer het jazzfestival in welke locatie plaatsvindt én voor alle andere zomeractiviteiten.

Openingsfeest jazzfestival
Op maandagavond 8 juli vindt het grote openingsfeest van het jazzfestival plaats in ZINN locatie De Es, van 19.30 - 20.45 uur. Tijdens deze opening wordt de theateract ‘Wat ’n boudel’ vertoond en wordt de expositie geopend.

‘Wat ’n boudel’ – tourdata
7 juli om 15.00 uur in De Pelster
8 juli om 15.00 uur in De Dilgt
8 juli om 19.30 uur in De Es
10 juli om 15.00 uur in De Brink
11 juli om 14.30 uur in De Burcht
17 juli om 15.00 uur in Zuiderflat


In het MagaZINN – editie juli vindt u alle (jazz)activiteiten per locatie.