Verhalen over groentetuintjes van vroeger komen los in De Brink

Verhalen over groentetuintjes van vroeger komen los in De Brink

“Hé kijk, de kok is kruiden aan het plukken”. Bewoners en bezoekers genieten van verse kruiden en groenten uit de moestuin van De Brink.

 “Hé kijk, de kok is kruiden aan het plukken”. Bewoners en bezoekers van ZINN locatie De Brink reageren vaak op Rik, kok bij ZINN, wanneer hij de verse groenten en kruiden aan het verzamelen is. Rik: “Dankzij de vrijwillige tuinmannen ligt de (moes)tuin er goed bij. Vandaag haal ik sla voor bij de rauwkost én kruiden voor in de soep. Er staat Chinese tomatensoep op het menu en daar is onder andere koriander lekker bij. Ik doe dit een aantal keer per week en we stimuleren de woongroepen om de moestuin te gebruiken voor het koken”.

Anna werkt als woonassistent op een woongroep en brengt samen met de bewoners regelmatig een bezoek aan de moestuin. “Verse knapperige groente uit eigen tuin. Alleen dat idee is al geweldig. Wanneer we samen gaan koken passen we het menu aan op de tuin. De salade en kruiden kunnen we op dit moment volop gebruiken. Andere groenten laten nog even op zich wachten. Het leuke aan deze activiteit is dat tijdens het plukken en koken de verhalen over groentetuintjes van vroeger loskomen.” Meer lezen over de beleeftuin van ZINN locatie De Brink? Dagblad van het Noorden schreef er een artikel over in Wonen&Co.