Wia Buze trapt de Grunneger Moand bij ZINN af

Wia Buze trapt de Grunneger Moand bij ZINN af

In navolging van het jazzfestival in juli, staat de maand oktober bij ZINN geheel in het teken van Stad en Ommeland. Van Groningse bingo en prachtige Groningse verhalen tot typisch Groningse gerechten en muziek. Het belooft een heerlijke Grunneger Moand te worden!

Wie kan deze Grunneger Moand beter openen dan Wia Buze, dé grande dame van de Groningse muziek. Ze begon haar muzikale carrière als vijftienjarige bij de Henny Huismans Soundmixshow. Tegenwoordig is Wia Buze met haar ‘gouden keel’ niet meer weg te denken uit de Groningse muziek. Bekende Engelstalige nummers heeft ze omgetoverd tot Groningse juweeltjes (‘de Roos’), maar ook met haar eigen liedjes raakt ze veel Groningers in het hart. 
Woensdagavond 2 oktober opent Wia Buze de Grunneger Moand en start haar tour langs vier ZINN locaties. (Buurt)bewoners, familie en bezoekers van iedere ZINN locatie in Groningen, Haren en Hoogezand zijn van harte welkom! 

Wia Buze – waar en wanneer?                           

woensdag 2  oktober 19.30 - 21.00 uur ZINN locatie De Dilgt
vrijdag 11 oktober 19.30 - 20.45 uur  ZINN locatie De Es
zaterdag 12 oktober 14.45 - 16.15 uur ZINN locatie De Burcht 
donderdag 17 oktober VERVALT WEGENS ZIEKTE 19.30 - 21.00 uur ZINN locatie De Brink

 

 

Het beeld van Groningen in de jaren 60 en 70
Behalve het muzikale optreden van Wia Buze, zijn er meer Groningse activiteiten. 
Zo kunt u in de ZINN locaties in oktober de prachtige foto-expositie “Het beeld van Groningen” bekijken. De expositie is samengesteld uit een selectie foto’s uit de Groninger Archieven die door Persfotobureau D. van der Veen zijn gemaakt. Persfotobureau D. van der Veen fotografeerde in de jaren 60 en 70 kleine en grote gebeurtenissen in stad en provincie Groningen. De strenge winter van 1978-1979, de CC-races op het stratencircuit van Tolbert en het honderdjarige bestaan van de  
ijsclub in Baflo. Het is slechts een greep uit de gebeurtenissen waarbij de  
fotografen van Persfotobureau D. van der Veen aanwezig waren. Veel beelden van het persfotobureau zijn destijds gepubliceerd in het Nieuwsblad van het Noorden. 

 

FC Groningen, modeshow, speurtocht, bingo …
Ook aan voetballiefhebbers is gedacht tijdens de Grunneger Moand. Een aantal cliënten die huishoudelijke hulp ontvangen, is uitgenodigd voor de thuiswedstrijd FC Groningen tegen RKC op 4 oktober. De genodigden vertrekken gezamenlijk vanuit een ZINN locatie naar het stadion. Daar lopen ze aan de hand van de spelers het veld op om daarna met z’n allen de wedstrijd te kijken. 

Daarnaast heeft elke ZINN locatie haar eigen activiteiten georganiseerd in het teken van de Grunneger Moand. Bewoners van De Pelster gaan op speurtocht door de binnenstad, Vrienden van het Historisch Kostuum lopen een modeshow in Groningse klederdracht voor de bewoners van De Brink en in verschillende locaties wordt er Groningse bingo gespeeld met prachtige Groningse hoofdprijzen, die mede mogelijk gemaakt zijn door FC Groningen.  

Met deze Groningse activiteiten laat ZINN zien dat zij continu bezig is de wereld van de bewoners glans te geven. Met nieuwe initiatieven, door erop uit te gaan en door buiten naar binnen te halen. Het thema Groningen zal bij veel bewoners en cliënten herinneringen oproepen. Voor andere is het juist een mooie kennismaking met Stad en Ommeland.

Deze themamaand wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Sluyterman van Loo, het Pape-fonds, de NCPH, de Pasman Stichting en het Dr. C.J. Vaillant Fonds.