ZINN verwelkomt 100 nieuwe mbo- en hbo-stagiairs met een ontbijtbuffet

ZINN verwelkomt 100 nieuwe mbo- en hbo-stagiairs met een ontbijtbuffet

ZINN ontvangt elk jaar weer veel studenten die ervaring op gaan doen binnen de verschillende zorgteams en bij ZINN Thuiszorg. Dit jaar verwelkomde ZINN zo'n 100 nieuwe stagiairs met een lekker ontbijtbuffet! 

ZINN verwelkomt ook dit jaar weer veel studenten die ervaring op gaan doen binnen de verschillende zorgteams en bij ZINN Thuiszorg. Op maandag 2 september ontving ZINN in locatie De Es zo’n 100 nieuwe stagiairs. De stagiairs komen van verschillende mbo-opleidingen (Alfa College, Menso Alting en Noorderpoort) en de opleiding hbo-v (Hanzehogeschool Groningen). De studenten verzamelden niet alleen voor een kennismaking met ZINN, maar ook voor een heerlijk ontbijtbuffet.

Vanaf 08.00 uur druppelden de studenten binnen in locatie De Es. Ze namen plaats in het restaurant, bladerden nieuwsgierig door ZINN-folders en kletsten met klasgenoten. Student Marjo: “Ik studeer hbo-v. Ik ben blij dat ik voor mijn stage bij ZINN ben geplaatst! Het is toch een bekende organisatie in Groningen. Ik zie de auto’s van ZINN regelmatig rijden.” Student Jorinde voegt toe: “Het is ook erg fijn om met zo veel stagiairs tegelijk te beginnen. Dat maakt het toch iets minder spannend.”

Warm welkom en een ontbijtbuffet
Na een warm welkom van bestuurder Carry de Niet en praktijkopleider Anna Bijster werd het ontbijtbuffet geopend. De studenten sloten aan in de rij voor lekkere broodjes, yoghurt met fruit en sapjes. Student Berit komt van de opleiding hbo-v en gaat stage lopen in De Dilgt: “ZINN heeft het goed voorbereid. Zelf vind ik het erg leuk om op deze manier welkom geheten te worden!”

Alice (student hbo-v) gaat stage lopen bij de Thuiszorg: “Ik ben heel benieuwd. De Thuiszorg is toch wel anders dan op een vaste afdeling werken. Ik moet straks van hot naar her!” Tegenover Alice zit mbo-v student Shirley. Shirley: “Ik ga stage lopen in locatie De Brink. Mijn eerste indruk van ZINN vandaag is heel goed. Ze hebben het goed voor elkaar!”

Rond 10.00 uur vertrokken de stagiairs naar hun eigen locatie, waar zij werden opgevangen door de Aandachtsvelders Opleiding & Ontwikkeling of werkbegeleiders. De stagiairs van de Thuiszorg kregen eerst een leuke workshop die werd verzorgd door een teamcoach en twee wijkverpleegkundigen van de Thuiszorg. De stagiairs (en wie weet toekomstige collega’s) waren erg enthousiast over de eerste kennismaking. Ook docent en stageplanner van het Alfa-college, Wilma Kuiper-Matthijsse, reageerde blij: “Heel uniek dat er zo’n welkomstontbijt en een introductie worden georganiseerd voor stagiairs aan de start van hun stage.”

We wensen zowel hen als de begeleiders veel succes en plezier tijdens de stageperiode bij ZINN.