ZINN zet in op woonassistenten

ZINN zet in op woonassistenten

Dankzij ‘Waardigheid en Trots’ kan ZINN meer woonassistenten inzetten. ZINN zet in op deze extra ondersteuning, omdat woonassistenten een belangrijke schakel zijn in de dagelijkse welzijn, verzorging en aandacht. Zo houdt de aanwezige zorgmedewerker de handen vrij voor het verrichten van directe zorgtaken. 

Een sfeervol en veilig thuis voor ouderen, dat is wat ZINN biedt. Zorg die aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de cliënt, met warme betrokkenheid van familie en naasten: waardigheid. Kwalitatieve zorg die met plezier wordt gegeven door zorgprofessionals: trots. ‘Waardigheid en trots’ biedt, vanuit het ministerie van VWS, middelen voor een zinvolle dagbesteding en deskundigheidsbevordering. ZINN zet in op haar unieke succesfactor: de woonassistenten.

Woonassistenten zijn medewerkers die zorgen voor sfeer, veiligheid en aandacht, ze vervullen hun rol met passie. Er is veel diversiteit in woonassistenten: studenten, jonge moeders en herintreder. Een kwaliteit hebben zij gemeen: ze zorgen voor een sfeervol thuis, een gezellige huiskamer, het eten en drinken en continuïteit en rust in de woningen. Woonassistenten zijn de kers op de taart. Ze ondernemen dagelijks activiteiten samen met bewoners, bijvoorbeeld door te koken, de krant te lezen, muziek te luisteren, foto’s te kijken, een kop koffie te drinken of te puzzelen. Alles naar wens van de bewoners.

Bij zorgorganisaties is er vaak maar één zorgmedewerker aanwezig op een groep bewoners. ZINN zet echter in op extra ondersteuning door woonassistenten, omdat zij een belangrijke schakel zijn in de dagelijkse welzijn, verzorging en aandacht. Zo houdt de aanwezige zorgmedewerker de handen vrij voor het verrichten van directe zorgtaken. 

Dankzij ‘Waardigheid en Trots’ kan ZINN meer woonassistenten inzetten. Met als gevolg dat iedere dag en op alle woongroepen van 08.00 – 20.00 uur een woonassistent actief is. Aandacht voor de bewoners staat bij hen centraal. Samen creëren we een sfeervol thuis.

Het programma Waardigheid en Trots is een initiatief van het ministerie van VWS en de TaskForce ‘Waardigheid en Trots’.

Nieuw: Woonassistent aan Huis

Vanuit ZINN Service is het mogelijk om een Woonassistent aan Huis in te zetten. De Woonassistent aan Huis is uw persoonlijke assistent, die regelmatig bij u thuis kan komen om u te helpen bij allerhande dingen.