Over ZINN

Over ZINN

Wij zijn ZINN, dé organisatie voor hoogwaardige, persoonlijke (thuis)zorg, wonen en welzijn voor ouderen in Groningen, Haren en Hoogezand. Meer dan tweeduizend medewerkers van ZINN zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor cliënten binnen en buiten onze locaties. Met de onmisbare hulp van een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Wie wij zijn

Achter de naam ZINN (Zorgorganisatie in Noord Nederland) gaat een lange historie schuil in de zorg voor ouderen. Al in 1933 werd de eerste steen gelegd van verzorgingshuis Avondlicht in Haren, de voorloper van ZINN. De naam ZINN bestaat sinds 2010. Onder deze noemer bieden we een groot aantal diensten aan op het gebied van wonen en zorg voor ouderen, thuis of in één van onze woonzorglocaties.

Zorgprofessionals en vrijwilligers
ZINN telt meer dan tweeduizend medewerkers. Uitstekend opgeleide zorgprofessionals, zoals verzorgenden, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en specialisten ouderengeneeskunde. Daarnaast zijn er in onze woonzorglocaties dagelijks vele vrijwilligers te vinden. Samen met onze medewerkers doen ze hun uiterste best voor ruim tweeduizend bewoners en thuiswonende ouderen.
Paradepaardje van ZINN is de woonassistent, een extra medewerker in de huiskamer die zorgt voor aandacht en sfeer.

Directie en Raad van Toezicht 
Om je heen kijken en vooruitkijken. Dat zijn belangrijke kernkwaliteiten die de directie van ZINN omarmt. Zodat onze organisatie nu én in de toekomst aansluit bij de wensen en behoeften van ouderen en hun familieleden.

Algemeen directeur:
Mevr. W. Koopmans-Kornelius

Raad van Toezicht:
De heer C. Bijl - voorzitter
De heer A.M.J. Vogd​ - vice voorzitter
De heer B. Dreijer
Mevrouw A. Reinders-van der Galiën
Mevrouw J.G. Vlietstra

Waar wij voor staan

 • Zo prettig mogelijk oud worden
  ZINN helpt u graag om, ondanks ziekte of beperkingen, uw leven zo gewoon mogelijk voort te zetten. Thuis of in één van onze locaties. Waarbij u zelf natuurlijk zoveel mogelijk aan het roer staat.
   
 • Respectvolle, hoogwaardige zorg
  Een sfeervol en veilig thuis voor ouderen, dat is wat we bieden. We staan altijd open voor vernieuwing; wat goed is kan vaak nóg beter.
   
 • Gastvrij en persoonlijk betrokken
  Ieder mens is uniek. We doen ons uiterste best om service en zorg op maat te leveren. Nauw contact met u en uw familie of mantel­zorger staat bij ZINN hoog op de agenda.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO is belangrijk, voor zowel de organisatie, als voor de individuele medewerker. ZINN wil samen met haar stakeholders de verantwoordelijkheid dragen om maatschappelijk betrokken te staan in haar omgeving door een balans te vinden tussen de 3 P's (People, Planet en Profit) ten gunste van een gezonde bedrijfsvoering. ZINN vertaalt dit  in een duurzaam inkoop- en vervoersbeleid en een gezond werkklimaat voor haar medewerkers met de focus op laag energieverbruik door goede isolatie en energiezuinige apparatuur.