Zorgappartement De Es

Zorgappartement De Es

Royaal appartement in een volkse locatie met parkachtige omgeving dichtbij winkelcentrum Selwerd, dat is wonen in De Es. 

In De Es wonen 26 bewoners in een ruim zorgappartement met aparte slaapkamer. U kunt hier terecht voor: 

  • Wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging

In De Es betekent wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging dat u hulp krijgt bij dagelijkse activiteiten, zoals wassen en aankleden. U woont zelfstandig in een beschermde woonomgeving; er is 24 uur per dag zorg in de buurt.

Past wonen in De Es bij u?
Wonen in De Es is geschikt als u zelfstandig wilt wonen met alle facetten van zorg in de buurt. U maakt gebruik van de voorzieningen die De Es biedt en woont toch zelfstandig.

Als u in De Es komt wonen, maakt u samen met het zorgteam een zorgleefplan. In dit plan staat de zorg die u nodig heeft en die u op afgesproken momenten ontvangt. Voor ontmoeting en activiteiten kunt u (zelfstandig) naar het restaurant. De Es heeft een zeer uitgebreid en divers activiteitenprogramma. Op de eerste verdieping is een huiskamer waar bewoners van de zorgappartementen elkaar ontmoeten. 

Veel bewoners van De Es vinden het prettig dat winkelcentrum Selwerd om de hoek is. Bewoners ontmoeten elkaar in het restaurant of het Grand Café  waar WelZINN regelmatig (culturele) activiteiten aanbiedt. De Es heeft een eigen ruimte voor fysiotherapie. Daarnaast vindt u er een apotheek, twee huisartspraktijken en De Wijkgilde. Buurtbewoners weten daardoor  de Es goed te vinden. Het is daarom altijd gezellig druk in het restaurant en Grand Café. 

Informatie zorgappartement
Uw appartement in De Es is royaal en heeft een luxe keuken, aparte slaapkamer, ruime badkamer en een berging met een aansluiting voor een wasmachine en droger. U kunt het inrichten naar uw eigen smaak en met uw eigen meubels.  De appartementen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens. De grootte varieert van 60 tot 75m² . Er zijn drie appartementen met een eigen terras. Voor deze appartementen betaalt u een extra comforttoeslag (zie tarievenlijst’.

Toewijzing
Om te wonen in De Es, heeft u een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) nodig. Het Centrum Indicatiestelling Zorg geeft een indicatie af. U krijgt een Wlz-indicatie als het nodig is dat er 24-uurs zorg in de buurt is. Voor het wonen in een zorgappartement betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. De hoogte van de bijdrage is gebaseerd op de hoogte van uw inkomen en uw eventuele vermogen.  
 

Meer weten over Zorgappartement De Es

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

Neem contact op