Zorgappartement De Pelster

Zorgappartement De Pelster

Ruim appartement in een kleinschalige, levendige woonzorglocatie in het bruisende centrum van Groningen, dat is wonen in De Pelster.

In De Pelster wonen 40 bewoners in een eigen appartement. U kunt hier terecht voor:

  • Wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging

In De Pelster betekent wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging dat u hulp krijgt bij dagelijkse activiteiten, zoals wassen en aankleden. U woont zelfstandig in een beschermde woonomgeving; er is 24 uurs zorg in nabijheid. De zorg ontvangt u van een team zorgprofessionals die op dezelfde manier werken als de thuiszorg. Dit betekent dat er afhankelijk van uw vraag, één of meerdere zorgmomenten op een dag iemand bij u langs komt.

Past wonen in De Pelster bij u?
Wonen in De Pelster is geschikt als u zoveel mogelijk uw eigen leven leidt en daarbij soms wat hulp nodig heeft. U maakt gebruik van de voorzieningen die De Pelster biedt en woont toch zelfstandig. 

Als u in De Pelster komt wonen, maakt u samen met het zorgteam een zorgleefplan. In dit plan staat de zorg die u nodig heeft en die u op afgesproken momenten ontvangt. Heeft u tussen de vaste zorgmomenten door een keer extra hulp nodig? U kunt dan uiteraard rekenen op zorg van het zorgteam. 

U ontmoet andere bewoners op het grote dakterras of in het restaurant. Het restaurant van De Pelster ligt aan een levendige straat en u kunt daar terecht voor een kopje koffie, kleine boodschappen of om te genieten van de activiteiten die door WelZINN georganiseerd worden. 


Bewoner De Pelster: "Ik vind het prettig dat De Pelster kleinschalig is. Bewoners leren elkaar snel kennen en de levendigheid van de stad is gezellig." 
 

Informatie zorgappartement
Uw appartement in De Pelster heeft een eigen kitchenette, sanitaire ruimte en een afgeschermd slaapgedeelte. Het appartement is ongeveer 45m²  groot. U kunt het inrichten naar uw eigen smaak en met uw eigen meubels.

Toewijzing
Om te wonen in De Pelster, heeft u een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) nodig. Het Centrum Indicatiestelling Zorg geeft een indicatie af. U krijgt een Wlz-indicatie als het nodig is dat er 24-uurs zorg in de buurt is. Voor het wonen in een zorgappartement betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. De hoogte van de bijdrage is gebaseerd op de hoogte van uw inkomen en uw eventuele vermogen.  

Meer weten over Zorgappartement De Pelster

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

Neem contact op