Huurappartementen Brahms

Huurappartementen Brahms

In Brahms worden 30 huurappartementen gerealiseerd. U kunt hier een appartement huren als u over een thuiszorgindicatie voor persoonlijke verzorging en/of verpleging beschikt.

Brahms is een woontoren in Haren met 30 huurappartementen (vrije sector), verdeeld over vier woonlagen. Op de begane grond is een gemeenschappelijke ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Huurappartementen in Brahms
Wonen in een gelijkvloers appartement met één of twee slaapkamers en een schitterend uitzicht over de Dilgtweg of de prachtig aangelegde tuin. Als bewoner van Brahms kunt u gebruik maken van alle faciliteiten in nabijgelegen woonzorglocatie De Dilgt. Zo kunt u dineren in het sfeervolle restaurant of een heerlijke kop koffie drinken in het Grand Café. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van fysiotherapie en kunt u voor kleine boodschappen terecht in de minisupermarkt. Er worden veel activiteiten, uitjes en optredens georganiseerd waar u aan mee kunt doen. De huurappartementen zijn voorzien van  persoonsalamering waardoor u, in geval van nood, verzekerd bent van hulp of zorg die u op dat moment nodig heeft. De thuiszorg wordt geleverd door een thuiszorgteam speciaal voor bewoners van de huurappartementen op het terrein van De Dilgt en is dus altijd in de buurt.

De appartementen

In Brahms worden twee- en driekamerappartementen met een oppervlakte variërend van circa 68 tot 80 m² gerealiseerd. Alle appartementen worden uitgerust met een eigen (dak)terras of balkon met een schuifpui. De appartementen met een oppervlakte van 68 m² beschikken over één slaapkamer. De appartementen van 80 m² hebben twee slaapkamers. Elk appartement beschikt over een lichte en royale woonkamer met open keuken, badkamer met douche en toilet, berging en een apart toilet.

Alle appartementen worden verwarmd en gekoeld door een warmtepompinstallatie. Hiermee blijft uw appartement in de winter comfortabel warm en zorgt dit systeem in de zomer voor de nodige
verkoeling. De appartementen zijn voorzien van vloer- en wandafwerking. Ook is er in elk appartement een aansluiting voor persoonsalarmering. Zo bent u, in geval van nood, 24 uur per dag verzekerd van hulp of zorg die u op dat moment nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een zorg- of huurappartement van ZINN?

Zorgappartement
In uw zorgappartement woont u met een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg). Deze indicatie krijgt u indien het CIZ (Centrum Indicatiestelling zorg) bepaalt dat u 24 uur nabijheid van zorg nodig heeft. U kunt gebruik maken van de gezamenlijke ontmoetingsruimte waar gezelligheid, aandacht en structuur aan de dag geboden wordt.

Huurappartement
In uw huurappartement woont u zelfstandig en krijgt u de zorg die u nodig heeft, vanuit een thuiszorgindicatie. In uw appartement is een persoonsalarmering aangesloten, waardoor u in geval van nood verzekerd bent van de hulp of zorg die u op dat moment nodig heeft.

Wat kost het om te wonen in een zorg- of huurappartement?

Zorgappartement
Afhankelijk van uw inkomen en eventueel vermogen betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Voor de zorgappartementen betaalt u naast uw eigen bijdrage ook een comforttoeslag. De hoogte van de comforttoeslag verschilt per zorgappartement en kunt u vinden op de tarievenlijst.

Huurappartement
U huurt het appartement van ZINN. De huurprijzen vindt u in de tarievenlijst