Zorgstudio De Brink

Zorgstudio De Brink

Wonen in een ruime zorgstudio met eigen sanitair en een gezamenlijke, sfeervolle huiskamer.

De Brink telt ruim 100 zorgstudio's met een eigen badkamer. U kunt hier terecht voor: 

  • Wonen met intensieve dementiezorg
  • Wonen met intensieve verzorging en verpleging
  • Palliatieve zorg

Wonen met intensieve dementiezorg
De Brink heeft zes woongroepen voor mensen met dementie. Op elke woongroep vindt u tien zorgstudio’s van circa 20 m² en een royale gezamenlijke huiskamer, waar tien bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Elke huiskamer beschikt over een ruim balkon of een terras. In de huiskamer is overdag een woonassistent aanwezig die zorg draagt voor de huiselijke sfeer, maaltijden, dagindeling, activiteiten en structuur. Naast de standaard zorgstudio's zijn er in De Brink 4 extra ruime zorgstudio's. Deze studio's hebben een oppervlakte van circa 40 m² en zijn geschikt voor twee personen (bijvoorbeeld een echtpaar) die beiden intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. Indien deze ruime zorgstudio's door één persoon bewoond worden, wordt hiervoor een extra comforttoeslag gevraagd (zie tarievenlijst)

Groenebrink
Naast bovengenoemde woongroepen voor dementie kent De Brink nog een andere woongroep voor deze doelgroep, namelijk Groenebrink. Groenebrink is een kleinschalige woonetage waar extra zorg en aandacht aanwezig is. De appartementen in Groenebrink hebben een oppervlakte van circa 22 m² met een eigen badkamer. U betaalt voor het wonen in Groenebrink een comforttoeslag (zie tarievenlijst). Dit is een toeslag bovenop de eigen bijdrage (zie alinea 'toewijzing'). 

Wonen met intensieve verzorging en verpleging
De Brink heeft twee woongroepen voor mensen die intensieve, lichamelijke zorg nodig hebben. Op elke woongroep vindt u tien zorgstudio’s van circa 20 m² en een royale gezamenlijke huiskamer, waar tien bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Elke huiskamer beschikt over een ruim balkon of een terras. In de huiskamer is overdag een woonassistent aanwezig die zorg draagt voor de huiselijke sfeer, maaltijden, dagindeling, activiteiten en structuur. Naast de standaard zorgstudio's zijn er in De Brink 4 extra ruime zorgstudio's. Deze studio's hebben een oppervlakte van circa 40 m² en zijn geschikt voor twee bewoners (bijvoorbeeld een echtpaar) die beiden intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. Indien deze ruime zorgstudio's door één persoon bewoond worden, wordt hiervoor een extra comforttoeslag gevraagd (zie tarievenlijst)

Palliatieve zorg
Vier zorgstudio’s mét eigen sanitaire voorzieningen in De Brink zijn ingericht op palliatieve zorg. Een team van medewerkers is expert in de zorg rondom de laatste levensfase en ook voor het welzijn is aandacht. Wensen en inbreng van de cliënt en familie zijn de leidraad in de zorg. Deskundige zorg is 24 uur per dag aanwezig. Wilt u meer weten over palliatieve zorg bij ZINN? Klik dan hier.


Toewijzing
Om in aanmerking te komen voor bovenstaande zorgstudio's in De Brink heeft u een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) nodig. Deze indicatie wordt door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) afgegeven. U krijgt een Wlz-indicatie als het noodzakelijk is dat er 24-uurs zorg in nabijheid is. Voor het wonen in een zorgstudio betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. De hoogte van de bijdrage is gebaseerd op de hoogte van uw inkomen en uw eventuele vermogen.

Meer weten over Zorgstudio De Brink

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

Heeft u vragen of wilt u graag een medewerker spreken? Onze medewerkers van het Servicepunt staan u graag te woord.

Neem contact op