Zorgstudio De Brink

Zorgstudio De Brink

Een moderne locatie met stadse allure gelegen in een groene omgeving, een ruime zorgstudio met eigen sanitair en een gezamenlijke huiskamer, dat is wonen in De Brink. 

In De Brink zijn meer dan 100 zorgstudio’s met een eigen badkamer. U kunt hier terecht voor:
•    Wonen met intensieve dementiezorg
•    Wonen met intensieve verzorging en verpleging

Past wonen met intensieve dementiezorg in De Brink bij u?
In De Brink zijn vier woongroepen voor mensen met dementie. Iedere woongroep bestaat uit tien zorgstudio’s en een royale gezamenlijke huiskamer met balkon of terras. Veel mensen moeten wennen aan het wonen met een gezamenlijke huiskamer. Bewoners met dementie hebben meer begeleiding nodig en een woning in een veilig omgeving. Een studio in De Brink met de gezamenlijke huiskamer biedt deze veilige huiselijke omgeving. Bewoners ontmoeten elkaar in de huiskamer. Om de bewoners structuur te bieden is er een dagprogramma. De woonassistent zorgt voor een gezellige, huiselijke sfeer, de maaltijden en activiteiten

Groenebrink
Naast bovengenoemde woongroepen heeft De Brink nog een woongroep voor mensen met dementie, Groenebrink. Dit is een kleinschalige woonetage waar extra zorg en aandacht aanwezig is. De appartementen in Groenebrink hebben een oppervlakte van circa 22 m² met een eigen badkamer. U betaalt voor het wonen in Groenebrink een comforttoeslag (zie tarievenlijst). Dit is een toeslag bovenop uw eigen bijdrage. 

Past wonen met intensieve verzorging en verpleging bij u?
In De Brink zijn twee woongroepen voor mensen die intensieve lichamelijke zorg én begeleiding nodig hebben. Tien zorgstudio’s en een ruime huiskamer vormen samen een woongroep. Bewoners ontmoeten elkaar in de huiskamer waar de woonassistent zorgt voor een huiselijke sfeer, de maaltijden en structuur. Voor veel mensen is de overgang naar het wonen in een zorgstudio groot. Vertel uw verzorgenden hoe zij u bij het wennen aan het wonen in De Brink kunnen ondersteunen.  

Informatie zorgstudio
Op iedere woongroep zijn tien zorgstudio’s van ongeveer 20m² met een eigen badkamer. De woongroepen hebben allen een royale gezamenlijke huiskamer. Naast de standaard zorgstudio's zijn er in De Brink 4 extra ruime zorgstudio's. Deze studio's hebben een oppervlakte van circa 40 m² en zijn geschikt voor twee personen (bijvoorbeeld een echtpaar) die beiden intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. Als deze ruime zorgstudio's door één persoon bewoond worden, wordt hiervoor een extra comforttoeslag gevraagd (zie tarievenlijst)

Toewijzing
Om in aanmerking te komen voor bovenstaande zorgstudio's in De Brink heeft u een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) nodig. Deze indicatie wordt door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) afgegeven. U krijgt een Wlz-indicatie als het noodzakelijk is dat er 24-uurs zorg in nabijheid is. Voor het wonen in een zorgstudio betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. De hoogte van de bijdrage is gebaseerd op de hoogte van uw inkomen en uw eventuele vermogen.

Meer weten over Zorgstudio De Brink

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

Neem contact op