Zorgstudio De Es

Zorgstudio De Es

Een ruime zorgstudio met eigen sanitair, een gezamenlijke huiskamer in een volkse locatie met parkachtige omgeving, dat is wonen in De Es

De Es telt 80 zorgstudio's met eigen badkamer. U kunt hier terecht voor:

  • Wonen met intensieve dementiezorg
  • Wonen met intensieve verzorging en verpleging

Past wonen met intensieve dementiezorg in De Es bij u?
Veel mensen moeten wennen aan het wonen met een gezamenlijke huiskamer. Bewoners met dementie hebben meer begeleiding nodig en een woning in een veilig omgeving. Een studio in De Es met de gezamenlijke huiskamer biedt deze veilige huiselijke omgeving.  

In De Es zijn vier woongroepen voor mensen met dementie. Iedere woongroep bestaat uit tien zorgstudio’s en een royale gezamenlijke huiskamer. In de huiskamer ontmoeten bewoners elkaar. Om de bewoners structuur te bieden is er een dagprogramma. De woonassistent zorgt voor een gezellige, huiselijke sfeer, de maaltijden en activiteiten. 

Past wonen met intensieve verzorging en verpleging bij u?
Voor mensen die intensieve lichamelijke zorg én begeleiding nodig hebben, zijn er in De Es vier woongroepen. Tien zorgstudio’s en een ruime huiskamer vormen samen een woongroep. Bewoners ontmoeten elkaar in de huiskamer. De woonassistent zorgt voor een huiselijke sfeer, de maaltijden en structuur. (misschien hier stukje over activiteiten in het restaurant?). Voor veel mensen is de overgang naar het wonen in een zorgstudio groot. Vertel uw verzorgenden hoe zij u bij het wennen aan het wonen in De Es kunnen ondersteunen.  

WelZINN biedt in De Es een gevarieerd programma aan. Tijdens deze activiteiten ontmoet u ook andere bewoners, net als in het buurtrestaurant. In De Es vindt u een apotheek, twee huisartspraktijken en De Wijkgilde. Buurtbewoners weten daardoor  de Es goed te vinden. Het is daarom altijd gezellig druk in het restaurant en Grand Café. 

Informatie zorgstudio
Uw zorgstudio is ongeveer 20m²  groot. Iedere zorgstudio heeft een eigen badkamer. In de studio staat een kledingkast en een bed van ZINN. U kunt de studio verder inrichten naar eigen smaak en met uw eigen meubels. 

Toewijzing
Om te wonen in De Es, heeft u een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) nodig. Het Centrum Indicatiestelling Zorg geeft een indicatie af. U krijgt een Wlz-indicatie als het nodig is dat er 24-uurs zorg in de buurt is. Voor het wonen in een zorgappartement betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. De hoogte van de bijdrage is gebaseerd op de hoogte van uw inkomen en uw eventuele vermogen.  
 

Meer weten over Zorgstudio De Es

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

Neem contact op