Zorg- en huurappartementen Bach

Zorg- en huurappartementen Bach

In Bach worden 36 zorg- en huurappartementen gerealiseerd. U kunt hier wonen als u een lichte tot intensieve, lichamelijke zorgvraag heeft. De zorgappartementen zijn voor bewoners met een Wlz-indicatie en de huurappartementen voor bewoners met een thuiszorgindicatie voor persoonlijke verzorging en/of verpleging.

Bach is een eigentijdse woontoren in Haren. Vanaf de zomer van 2020 staat het zorgteam van ZINN voor de bewoners klaar. De appartementen zijn uitstekend geschikt voor ouderen die samen willen blijven wonen, ook wanneer u één van beiden intensieve zorg behoeft.

Zorgappartementen in Bach
Genieten van een eigen plek tussen uw persoonlijke, vertrouwde meubels en de (intensieve) zorg ontvangen die u nodig heeft. Dat maakt de woonvorm in Bach uniek. Er is 24 uur per dag zorg aanwezig en u kunt gebruik maken van de gezamenlijke ontmoetingsruimte. Voor begeleiding en dagstructuur kunnen bewoners van deze zorgappartementen terecht in die ontmoetingsruimte waar een woonassistent zorgt voor gezelligheid en aandacht. Dagelijks worden activiteiten ondernomen, zoals samen een kopje koffie drinken, puzzelen, muziek luisteren of de krant lezen. Alles wordt afgestemd op de wensen van de bewoners van Bach.

Huurappartementen in Bach
Toekomstbestendig en zelfstandig wonen in een licht en ruim huurappartement vlakbij woonzorglocatie De Dilgt. De verzorging en/of verpleging wordt door het zorgteam van Bach geboden en is dus altijd in de buurt. De huurappartementen zijn voorzien van een persoonsalamering waardoor u, in geval van nood, verzekerd bent van hulp of zorg die u op dat moment nodig heeft. In Bach kunt u fijn en verzorgd oud worden. Ook wanneer blijkt dat u intensievere zorg nodig heeft dan u vanuit uw thuiszorgindicatie ontvangt. Vanuit een Wlz-indicatie kunt u gewoon in uw appartement blijven wonen (mits de zorgvraag haalbaar is).

De appartementen

In Bach worden twee- en driekamerappartementen met een oppervlakte variërend van circa 68 tot 80 m² gerealiseerd. Alle appartementen worden uitgerust met een eigen (dak)terras of balkon met een schuifpui. De appartementen met een oppervlakte van 68 m² beschikken over één slaapkamer. De appartementen van 80 m² hebben twee slaapkamers. Elk appartement beschikt over een lichte en royale woonkamer met open keuken, badkamer met douche en toilet, berging en een apart toilet.

Alle appartementen worden verwarmd en gekoeld door een warmtepompinstallatie. Hiermee blijft uw appartement in de winter comfortabel warm en zorgt dit systeem in de zomer voor de nodige
verkoeling. De ramen van de appartementen (met uitzondering van de noordzijde) worden voorzien van zonwering aan de buitenzijde. De appartementen zijn voorzien van vloer- en wandafwerking.
Ook is er in elk appartement een aansluiting voor persoonsalarmering. Zo bent u, in geval van nood, 24 uur per dag verzekerd van hulp of zorg die u op dat moment nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een zorg- of huurappartement van ZINN?

Zorgappartement
In uw zorgappartement woont u met een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg). Deze indicatie krijgt u indien het CIZ (Centrum Indicatiestelling zorg) bepaalt dat u 24 uur nabijheid van zorg nodig heeft. U kunt gebruik maken van de gezamenlijke ontmoetingsruimte waar gezelligheid, aandacht en structuur aan de dag geboden wordt.

Huurappartement
In uw huurappartement woont u zelfstandig en krijgt u de zorg die u nodig heeft, vanuit een thuiszorgindicatie. In uw appartement is een persoonsalarmering aangesloten, waardoor u in geval van nood verzekerd bent van de hulp of zorg die u op dat moment nodig heeft.

Wat kost het om te wonen in een zorg- of huurappartement?

Zorgappartement
Afhankelijk van uw inkomen en eventueel vermogen betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Voor de zorgappartementen betaalt u naast uw eigen bijdrage ook een comforttoeslag. De hoogte van de comforttoeslag verschilt per zorgappartement en kunt u vinden op de tarievenlijst.

Huurappartement
U huurt het appartement van ZINN. De huurprijzen vindt u in de tarievenlijst

Meer weten over Zorg- en huurappartementen Bach

Servicepunt ZINN

Servicepunt ZINN

Neem contact op