Zorg- en huurappartementen Mozart

Zorg- en huurappartementen Mozart

Wonen in een royaal zorgappartement met eigen keuken, badkamer en een aparte slaapkamer.

Mozart heeft 38 zorgappartementen. U kunt hier terecht voor:

  • Wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging

In een zorgappartement woont u zelfstandig, maar wel met 24-uurs zorg in de nabijheid. U beschikt over een royaal appartement met keuken, badkamer en aparte slaapkamer van 60 m². Deze appartementen zijn geschikt voor zowel een 1-als 2-persoonshuishouden. Wilt u alleen in een appartement in Mozart wonen, dan betaalt u een comforttoeslag (zie tarievenlijst) bovenop uw eigen bijdrage (zie alinea ‘toewijzing’). U betaalt geen comforttoeslag wanneer u als echtpaar in het appartement woont.


Toewijzing
Om in aanmerking te komen voor een zorgappartement in Mozart heeft u een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) nodig. Deze indicatie wordt door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) afgegeven. U krijgt een Wlz-indicatie als het noodzakelijk is dat er 24-uurs zorg in nabijheid is. Voor het wonen in een zorgappartement betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. De hoogte van de bijdrage is gebaseerd op de hoogte van uw inkomen en uw eventuele vermogen.

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een zorg- of huurappartement van ZINN?

Zorgappartement
In uw zorgappartement woont u met een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg). Deze indicatie krijgt u indien het CIZ (Centrum Indicatiestelling zorg) bepaalt dat u 24 uur nabijheid van zorg nodig heeft. U kunt gebruik maken van de gezamenlijke ontmoetingsruimte waar gezelligheid, aandacht en structuur aan de dag geboden wordt.

Huurappartement
In uw huurappartement woont u zelfstandig en krijgt u de zorg die u nodig heeft, vanuit een thuiszorgindicatie. In uw appartement is een persoonsalarmering aangesloten, waardoor u in geval van nood verzekerd bent van de hulp of zorg die u op dat moment nodig heeft.

Wat kost het om te wonen in een zorg- of huurappartement?

Zorgappartement
Afhankelijk van uw inkomen en eventueel vermogen betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Voor de zorgappartementen betaalt u naast uw eigen bijdrage ook een comforttoeslag. De hoogte van de comforttoeslag verschilt per zorgappartement en kunt u vinden op de tarievenlijst.

Huurappartement
U huurt het appartement van ZINN. De huurprijzen vindt u in de tarievenlijst