Fysiotherapie

Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van ZINN Gezondheidszorg helpen u in beweging. Bij u thuis of in één van onze behandelcentra.

Hulp bij bewegen
Is overeind komen moeilijk, bent u snel uit evenwicht of bent u aan het herstellen van een operatie? Fysiotherapie helpt u om zo vitaal en mobiel mogelijk te blijven. Samen met u stelt de fysiotherapeut een op maat gemaakt behandelplan en beweegprogramma op. Dat bestaat bijvoorbeeld uit looptraining, evenwichtsoefeningen, tips om vallen te voorkomen of arm- en handtraining. 

Gespecialiseerd in fysiotherapie voor ouderen
De fysiotherapeuten van ZINN Gezondheidszorg zijn gespecialiseerd in bewegingsklachten die gepaard gaan met ouder worden en revalidatie na een operatie. De begeleiding van de fysiotherapeut wordt afgestemd op wat u belangrijk vindt en wat u sterker kan maken. De fysiotherapeut kan bij u aan huis komen of u kunt terecht in één van onze behandelcentra. 

Pre-operatieve fysiotherapie
Staat u op de wachtlijst voor een heup- of knievervangende operatie? Dan kunt u al vóór de operatie fysiotherapie krijgen. U leert dan oefeningen die het herstel na de operatie versnellen.

Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

Voor het einde van het jaar kunt u uw zorgverzekering wijzigen. Wanneer u gebruik denkt te gaan maken van fysiotherapie, is het belangrijk om een aanvullende verzekering te hebben. Wanneer u deze niet heeft, dan moet u (in veel gevallen) de fysiotherapie zelf betalen.

Bij een aandoening die voorkomt op de lijst met chronische aandoeningen (opgesteld door het ministerie van Volksgezondheid), worden de fysiotherapie behandelingen na de 20e behandeling uit de basisverzekering vergoed. De eerste 20 behandelingen per aandoening, betaalt u zelf. Met een aanvullende verzekering worden de eerste 20 behandelingen (deels) vergoed.

U heeft ook vaak een aanvullende verzekering nodig bij aandoeningen die niet op de chronische lijst staan.

Let op: als u behandelingen voor fysiotherapie vergoed krijgt uit de basisverzekering, dan wordt dit verrekend met het eigen risico. Dit geldt niet als de behandeling vergoed wordt uit een aanvullende zorgverzekering.

Wanneer u een ZP (= zorgprofiel) inclusief behandelingen heeft, dan geldt bovenstaande niet. De fysiotherapie zit dan bij uw ZP in.

https://www.fysiovergoedingen.nl