Psychologen

Psychologen

De psychologen zijn gespecialiseerd in het herkennen en behandelen van psychische klachten. Door hun specifieke kennis en jarenlange ervaring in de ouderenzorg weten de psychologen van ZINN Gezondheidszorg hoe dergelijke klachten zich uiten op oudere leeftijd en welke behandeling het beste aansluit. Daarbij richten zij zich ook op het coachen en adviseren van familie of mantelzorgers. U kunt een afspraak maken met de psycholoog op een locatie van ZINN bij u in de buurt of bij u aan huis.

 

De psychologen van ZINN Gezondheidszorg hebben veel kennis van het cognitief functioneren en beperkingen die daarin voor kunnen komen op oudere leeftijd. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met vergeetachtigheid, concentratieproblemen of moeite met het houden van overzicht. U kunt daarbij denken aan klachten op het gebied van stemming (zoals aanhoudende somberheid of een sterk wisselende stemming), angst (zoals gespannenheid, piekeren of paniekgevoelens) of verwerking.

De psycholoog kan onderzoeken welke oorzaak er is voor deze klachten en op welke manier er het beste mee omgegaan kan worden. De psycholoog kan eveneens meedenken over welke woon- en leefomgeving het beste aansluit op uw wensen en behoeften.

Door hun specifieke kennis en jarenlange ervaring in de ouderenzorg weten de psychologen van ZINN Gezondheidszorg hoe dergelijke klachten zich uiten op oudere leeftijd en welke behandeling het beste aansluit.

Het doel van een behandeling is om de kwaliteit van leven te verbeteren. Daarnaast kan de psycholoog u helpen als u de zorg heeft voor uw partner en u dat steeds zwaarder gaat vallen.

Ik heb samen met mijn moeder hulp gezocht voor haar toegenomen emotionele en fysieke kwetsbaarheid. 
Met behulp van de ouderenpsycholoog werd zij weer ondernemend en ontspannen.

Aanvraag intakegesprek